Karşılıklı Bağımlılık

Karşılıklı bağımlılık denen şey ilişkide bir tarafın diğerinden daha çok fedakarlık yapması anlamına geliyor.

Beden Dili

Her toplumda kültür farklıdır. Bazı toplumlar çok kibardır. Bazıları eskiden kibarken günümüzde kabalaşmıştır. Ve kaba olan toplumlar kibar nesiller yetiştiremez!

Hayatın Yol Haritası

Bazı insanlar haritada gösterilen yoldan gider, bazıları kestirmeden gitmeye çalışır, bazıları haritaya bakar ama başka yollardan gitmeyi dener. Hayat yol haritasında da durum böyledir.. Ortada gidilecek yol vardır ama oraya nasıl ulaşılacağı kişinin seçimidir.

Eski Dostlar

Eski bir arkadaş, dost, romantik bağlantı veya her ne ise.. Oların hayatımızda yeniden görünmeleri bir şans değil! Yeniden görünmeleri bir işarettir. Bir haberci belki de. Hayatımıza yenilenmiş bir bağlantı onlar. Beklenmedik bir hediye. Eski dostlarin değerini bilelim..

Amacını Belirle..

Sorular:

Seni ne heyecanlandırıyor?
Sabah uyandığında seni harekete geçiren şey nedir?
Yapmak istediğin üç şeyi say deseler, nasıl cevaplardin?
Kariyer olarak ne seçmek isterdin?
Hayattan tatmin olmana sebep olacak şeyler nelerdir?

Marifet

Bir şey öğrenilebiliyorsa maharettir. Yeni bir marifet kazanmak için tüm duyularınızı açmaya hazır mısınız?

Hayaller Gerçekleşmedi

Hepimiz hayaller kurduk, kurmaktayız. Ümitle bekledik, beklemekteyiz. Bazen kurduğumuz hayalleri tüm dünyaya duyurduk.. Hayalimiz gerçekleşmedi.. Kalakaldık!

Kayıp Duygular

Ne çeşit duygular vardır?
Hangilerini hala hissedebiliyoruz? Hangilerini büyükannelerimiz büyükbabalarımız hissedebiliyormuş? Peki hangi duyguları çocuklarımız hissediyor olacak? Kaç tanesi torunlarımıza kalacak?

Topluluk Önünde Konuşma Becerisi

Amerika’da topluluk önünde konuşmak çok yaygındır. Bence Amerikalılar çok iyi konuşmacılardır. Buna rağmen korktukları 3 şeyi sorsanız şunları sayarlar: Ölüm, vergi dairesi ve toplum önünde konuşmak..

Bir öğretmenin çocukları rahatlatma yöntemi

Nedenini bilmiyoruz ama sınıfta herkeste bir bitkinlik vardı. Herkes biraz sıkıntılı ve gergindi.. Stres dolu bir ortamdı.. Biri ayağa kalktı ve öğretmene, sınıfta bir bunalım dalgası dolaştığını söyledi. Öğretmen ders anlatmayı bıraktı.