Bir öğretmenin çocukları rahatlatma yöntemi

Oğlum okuldan gelmiş mutfaktaki masanın başına geçmişti. “Bugün öğretmen bize acaip şeyler yaptırdı..” diyerek söze başladı.. “Ama sonunda hepimiz rahatlama hissettik..” dedi..

Bu sözlere hemen kulak kabarttım. “Nasıl yani” dedim.. “Nasıl acaip şeyler?? Anlatsana öğretmen neler yaptı?..”

Başladı anlatmaya..
Nedenini bilmiyoruz ama sınıfta herkeste bir bitkinlik vardı. Herkes biraz sıkıntılı ve gergindi.. Mutsuzluk sarmıştı hepimizi bir anda.. Nedenini kimse bilmiyordu.. “Moral bozukluğu” fırlatmış gibi birisi, sınıfın tam orta yerine.. Stres dolu bir ortamdı yani.. Biri ayağa kalkarak öğretmene, sınıfta bir bunalım dalgası dolaştığını söyledi. Öğretmen hemen ders anlatmayı bıraktı.

Ben oğlumun anlattıklarını pürdikkat dinliyordum. Devam etti..
Sonra öğretmen birer kağıt çıkarıp beklememizi ve sonra kağıtlara birşeyler yazmamızı istedi. Sıkıntı hissettiren ne varsa birkaç cümle ile yazacaktık. Hepimiz kağıtları çıkardık ve yazmaya koyulduk. Bazıları uzun uzun yazdı ve öğretmen son kalem sıraya bırakılana kadar sabırla bekledi.

Dayanamadım.. E sonra ne oldu diye sordum. Kaldığı yerden anlatmaya devam etti..
Sonra öğretmen kağıtları ikiye katlamamızı istedi. Katladık. Daha sonra açıp okumamızı istedi. Açtık sessizce okuduk yeniden katlayıp sıraya bıraktık. Ardından öğretmen başımızı sıraya koyarak uyku pozisyonuna geçmemizi istedi. Biz uyurmuş gibi yaparken öğretmen sınıfta tüm ışıkları söndürdü. Etraf sessiz ve durgun hale gelmişti. Bir süre bu şekilde kaldık. Sonra öğretmen ışıkları yeniden açtı ve bizlerden kağıtları yırtarak çöpe atmamızı istedi. Hepimiz kağıtları küçük parçalara ayırdık, çöpe attık. Hepimiz rahatlamıştık. Gülümsemeye başladık. Mutsuzluk dalgası yok oldu gitti!

Bir güzel öğretmenden, öğrencilerini rahatlatma yöntemidir okuduğunuz.. Biz büyükler de sıkıntıları ve sorunları yırtıp çöpe atmayı ve rahatlamayı becerebilsek keşke.. Ne güzel bir terapi değil mi? Oğlumdan, ertesi gün öğretmenine giderek, böyle düşünceli ve hassas bir davranışta bulunduğu için teşekkür etmesini istedim. Narin, zarif, insanca, güzel öğretmenlerin hepsine teşekkürler!

 

One thought on “Bir öğretmenin çocukları rahatlatma yöntemi”

Comments are closed.