Akıl

Akıl bulunmaz bir nesnedir.. Ama aklın karanlık bir yanı da vardır.

Akıl faydalıdır ama bazen de faydalıymış gibi görünür; yaptığı tek şey egoyu tatmin etmektir.

Akıl bizimle gün boyu konuşur; duysak da duymasak da! Biz ona danışırız, o bize birşeyler fısıldar, anlasak da anlamasak da!

Yapay Zekalı Hizmetkar

Dün spor salonunda egzersiz için hazırlanırken hemen yanımda benim gibi hazırlanan iki genç kadın konuşuyordu. Biri telefonunu değiştirmiş ve yeni fonksiyonlardan bahsediyordu. Öteki “Yarın bu da eskimiş olacak, yetişmemize imkan yok” dedi. Kesinlikle! Yetişemiyoruz teknolojiye!

Akıllı Telefon

Haberleri, sağlık verilerini ve diğer her türlü web aktivitesini barındıran cihaza akıllı telefon deriz. Telefonu bazen birilerini arayarak konuşmak için de kullanırız.

Değer Nedir?

Bir insanın değeri zekasıyla, becerisiyle, görüntüsüyle veya neler başardığıyla ilgili değildir. Bir insanın değeri nedir öyleyse?

Googl’lamak ya da Googling

Uzmanlara göre Google:
1. Kendimizi zeki sanmamıza neden oluyor
2. Eski nesillerle kıyaslanacak olursa, günümüz insanı gitgine daha bilgisiz ve cahil hale geliyor

Elyazısı Analizi

Tavsiye: Ne kadar ileri teknoloji kullandığınızın ya da kullanmadığınızın önemi yok. Derslerde aldığınız notları daha sonra kolayca hatırlamak ve anlamak istiyorsanız kaleme ve kağıda sarılın!

Hepimiz Dijital Kaygan Zemindeyiz

Akıllı para alıp veriyoruz. Tüm varlığımız dijital yaşama armağan edilmiş durumda. Akıllı para ile dijital yatırımlar yapıyoruz. Uzun vadeli yatırımlarımız bile dijital zeminde. ‘Dijital herşey’ öylesine kolay ki..

Karga Zekidir

Kargalar zeki kuşlardır ve sofistike aktiviteler yapabilirler. Örneğin yolda leş yemekte olan bir karga sürüsü arabanın hangi hızla ve hangi sürede oraya gelebileceğini ölçebilirler. Araba yaklaştığı halde leşi parçalamaya devam ederler, araba kendilerine tam toslayacakken yoldan çekilirler. Kargalar cidden ilginç yaratıklar.

Akıl Hastanesinde Felsefe

Bir akıl hastanesinin bahçesinde yürüyordum. Gözüm felsefe kitabı okuyan bir hastaya takıldı. Dikkatlice baktım fakat hasta, bir akıl hastasına benzemiyordu.