Evlilik Bir Halk Sağlığı Konusudur

Evliliğin nasıl olup da bir Halk Sağlığı konusu olduğunu merak ediyorsanız işte açıklaması:

Evlilik, daha iyi fiziksel ve mental sağlık için belirleyici bir katkıdır.

Amerikan Ulusal Tıp Akademisi’ne göre “Halkın sağlıklı olması ve sağlıklı kalması için toplum boyutunda ortaklaşa yapılan herşey Halk Sağlığı ile ilgilidir.” Bu yaklaşımı göz önünde bulundurduğumuzda sağlık “salt tıbbi bakım ya da kişisel davranış” olmaktan çıkıyor.

Evlilik ortamı ana-baba için de çocuklar için de çok önemli sağlık faydaları sağlar. Buna en belirgin örnek bekar ölümlerinin evlilerden daha fazla olmasıdır.

Son yıllarda yapılan çalışmalar evliler arasında düşük ölüm oranları bulgularken, bekarlarda yüksek fiziksel ve mental bozukluk oranlarına dikkat çekmektedir. Evli kadınlarda ve erkeklerde bekarlara oranla daha düşük depresyon, Alzheimer hastalığı, kalp rahatsızlıkları, kanser ve madde bağımlılığı olduğu biliniyor. Evlilerin hayattan daha çok zevk aldığı ve mutlu olduğu da yapılan araştırma sonuçları arasındadır. Bu sonuçlar dünya genelinde değişik yaş ve eğitim gruplarında test edilmiş.

Bütün bunlar açıkça göstermektedir ki evlilik bir halk sağlığı konusudur. Evlilik, daha iyi fiziksel ve mental sağlık için belirleyici katkıdır.  Her ne kadar evlilik bir işletme değilse de, bazıları için sağlık, sosyal ve hayat sigortası ve finansal güvece olarak da görülebilir!

Birbirine bağlı (aldatmayan, sadık, dürüst) kadın ve erkek arasındaki evlilik birçok sağlık faydası sunmaktadır. Benzer şekilde çocuklar da bu olumlu sonuçlardan yararlanarak toplum genelinde sağlıklı bireyler yetiştirmeye katkı sağlamaktadır.

Uzun lafın kısası evlilik bir halk sağlığı konusudur! Hilesiz bir evlilik sağlık faydaları sunan nadide bir kurumdur.