Susam Sokağı ve Otizmli Çocuk

Otizmli Julia oldukça çekingen ve Büyük Kuşun elini sıkarken fazlasiyla tedirgin.. Ancak Julia seyircilere bu durumu anlatıyor ve şov devam ediyor..

Aklımız Karışık

Zihinsel karışıklık ya da akıl karışıklığı dediğimiz durumlar modern yaşamın bir parçasıdır.. Ve günde bir kez temizlemek gerekir ki taze başlangıçlara fırsat verelim.

Televizyon

Çöp kutusu değiliz ki.. Seçerek seyrederiz, öyle değil mi? Bu söylediklerim yaşlılar, hareket edemeyenler, evden çıkamayanlar ve hastalar için değil tabi.. Belki televizyon onların tek eğlence kaynağıdır.. Ama gençler.. Ve genç beyinlere sahip insanlar için TV’den daha faydalı birçok şey var! Kabul eden? Etmeyen? Edilmiştir!

“Gerçek” Bizlerden Saklanıyor mu?

Belki de beyinlerimiz kompütürlerin istediği gibi çalışıyor ve biz bunun farkında bile değiliz. Belki de beyinlerimiz bulut sisteminde depolanmış halde. Bir soru: Telefonlar bizi kontrol ediyor mu, etmiyor mu?

Şişmanlık

Şişmanlık konusunda en az iki çeşit düşünme yöntemi vardır..
Kişi.. Şişmandır ve şişmanlığı sevmez ama harekete de geçmez..
Kişi.. Şişmandır ve halinden memnundur..
İlk önce halinizden memnun olup olmadığınıza karar verin! Ve fakat her halükarda linkteki yazımızı okuyun..

Doğruluk Tespiti

Günümüzde her yerden ve herkesten haber fışkırıyor. Günümüzde doğruyu yanlıştan, iyiyi kötüden, haklıyı haksızdan ayırmak neredeyse imkansız! Bu yüzden Google yeni bir hizmetle çıkıyor karşımıza ve diyor ki Doğruluk Tespiti yapın!

Çeşit Çeşit Ünlüler

Eskiden ünlü dediğimizde artistleri, aktristleri, film yıldızlarını, şarkıcıları, türkücüleri, popçuları, ya da ne bileyim ünlü modelleri düşünürdük. Şimdi artık herşey gibi ‘sosyal medya ünlüleri’ de çeşit çeşit!

Çok Görevlilik

Enformasyon çağındayız. Her yerden her an üzerimize gelen bilgi ile bombardıman ediliyoruz. Hepsine vakit ayırmamız imkansız, bu yüzden çok görevliliği icat etmişiz!

Çocuklarla Kitap Okumak

Çocuk okumayı öğrendikten sonra bile birlikte okumayı bırakmayın! Çocuk kendi başına okuyabilir ama sizinle okuması ayrı bir keyiftir. Okumayı öğrenen çocukla okurken bir sayfayı siz okuyun, ötekini çocuğunuzun okumasını isteyin. Çocuğunuzla birlikte daha başka alternatif okuma metodları da geliştirebilirsiniz.

Uyuşmuşluk Hissi

Birşeyi görmezden gelmek, uğraşmaktan her zaman daha kolaydır.. Uğraşmak yerine uyuşmuşluk hissi daha kolaydır. Kalbi bile uyuşturabilir insanoğlu.. Uyuşurken kötü alışkanlıklar geliştirilir, kilo alınır, alışveriş tutkusuna kapılır insan, dijital dünyadan çıkamaz, TV dizilerinden ayrılamaz, onun bunun mutsuzluğundan beslenir ve bunun gibi olumsuzluklara sarılır.

Kediler

Kediler işkoliklere ne der? Der ki: “Çalış ama sonunda relaks olmayı öğren! Gevşe! Rahatla! Rahatladın mı? İşe yeniden başla!”