Kuantum Mekaniği ile Işınlama

2017 yılının Temmuz ayında Çinli bilimciler yeryüzü ile uzay arasında ışınlama yöntemi kullanarak parçacık göndermeyi başardılar. Işınlama dediğimiz şeyi Uzay Yolu müptelaları iyi bilir. Kısacası telekinezi yoluyla bir cismi bir yerden bir yere taşımak. Bir başka deyişle,, Hayaldi gerçek oldu, kuantum mekaniği ile ışınlama neredeyse mümkün!

Şimdilik taşıması yapılan şey ışık parçacıkları ama 40 yıla kadar akla gelebilecek hemen herşeyin taşınabileceği iddia ediliyor. Bu teknoloji kuantum mekaniği olarak adlandırılıyor. Ve ışınlama da bu konseptin bir kanıtı olarak değerlendiriliyor.
Kuantum ile ışınlama yapılırken 1400 kilometrelik bir mesafeye taşıma yapıldığı bildiriliyor. Bu teknolojiyle uzaydaki uydulara taşıma yapılabileceği görüşleri öne sürülüyor.

Bu teknolojinin bir başka ürünü de kuantum interneti şeklinde ortaya çıkabilecek ki bu gerçekleştiğinde şu an kullanılan Internet anlamsız ve geçersiz hale gelecek. Kuantum interneti fazlasıyla güçlü, son derece hızlı ve oldukça güvenli bir ortam olacak.

Henüz tüm bu çalışmalar daha emekleme aşamasında. İnternetin 1980’li yıllarda geliştirilmeye başladığı zamanlara benzer bir başlangıç. Modern dünya kuantum interneti ile yeni baştan biçimleneceğe benziyor.

Böylece kuantum fiziği yepyeni uygulamalara ortam hazırlamış olacak: kuantum interneti, kuantum enformasyon teknolojileri, kuantum hesaplama, kuantum şifreleme gibi.. Tüm bunlar demektir ki, yakın gelecekte sadece cisimler değil, insanlar da ışınlanacak. Kurgu bilim, bilime öncülük etmiş olacak..

ışınlama üzerine çin deneyi