Kendimi Mutlu Etmek

Kendimi mutlu etmek için neler yapıyorum?

Yemek pişirmek mutluluk veren bir aktivite. Bir iki malzemeyi tezgaha koyarak başlamak, bir miktar vakit harcadıktan sonra enfes lezzetler elde etmek ve o güzellikleri paylaşmak. Tam manasıyla mutluluğa giden yol benim için.

Şehir bahçeciliği yapıyorum. Geçen bahar ektiğim domatesleri sadece biz değil komşunun çocukları da severek yedi. Ayrıca biberlerimiz vardı, acı ama sağlıklı. Patatesler küçüktü ama arayıp bulmak mücevher bulmakla eşdeğerdi.

Geçenlerde gece balkonda yerde yattım. Gökyüzünde tepsi gibi bir ay vardı. Ay ile aramda yüksek ağacaların dalları oynaşıyordu. Ay ışığı bulutların ardına kaçtığında bile pırıltılıydı gece. O arada kıl torbası tatlı mı tatlı Honey de benimle balkonda kaldı. Birbirimize sokularak uyuduk, harika birkaç saat geçirdik dışarıda.

Mutluluğa giden yollardan biri de kitap okumak. Bazen kitapları dinliyorum. Bazen Türkçe olanlarından okuyorum. İngilizce kitaplarım da var. Eve gelen magazinleri de severek okuyorum. Magazinleri okuyup bitirdikten sonra bağışlıyorum ki diğerleri de yararlansın.

Örgü örmeyi seviyorum. Bence örgü örmek daha çok sonbahar ve kışa ait bir aktivite.

Evin yakınlarında bir göl ve etrafında yürüyüş yolları var. Ben oraları bol bol adımlıyorum. Sonra kendimi çimenlere, toprağa bırakıp gökyüzünü seyrediyorum.

Mutluysam hissediyorum. Mutlu değilsem idrak ediyorum ve o anki ruh halimi onaylıyorum. Asla mış gibi yaşamıyorum. Zira daima mutlu olunmayacağını ve hep de mutsuz kalınmayacağını biliyorum.. Mümkün mertebe bilincim uyanık bir şekilde yaşamaya çalışıyorum. Memnunum halimden, çok şükür!