Daha iyisine ulaşmak için neler yapıyorum?


Daha iyisi dediğim şey kişiden kişiye değişir. Bu daha iyi bir yaşam olabilir, daha iyi çalışma koşulları olabilir, daha iyi aile hayatı olabilir, daha iyi bir insan olmak için uğraşmak olabilir.. Benim için daha iyisi dediğim şey ise kendimi geliştirmekle alakalıdır.
Daha iyisini elde elde etmek için yaptıklarım:


Her sabah şükerederek uyanmak. Evet ben bunu yapıyorum. Güne iyilik, güzellik, sağlık, sıhhat ve afiyet dileyerek başlıyorum. Küçücük ibadet odamda sabahın ilk ışıklarıyla şükürlerimi sunarak dualarımı ettikten sonra güne başlıyorum. Şükretmek, her an için teşekkür sunmak ve günün getireceği tüm fırsatlara kucak açmak benim için çok önemli. Ve bunu günün erken saatlerinde yapmak daha da önemli.


Her gün en az 20 dakika yürümek. Ofise günün ilk ışıklarıyla girdikten sonra sabah 11:30 civarı mola almak ihtiyacı duyuyorum. Çok yeşil, ağaçlık ve süper güzel bir kampüste çalıştığım için bu güzelliklerin tadını çıkarmam gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla her sabah molayı yürüyerek alıyorum. En az 20 dakika yürüyorum bu süreçte podcast dinliyorum. Eğer gündüz yürüyemediysem akşam üzeri evin yakınında bulunan gölün kenarında yürüyüş yapmaya gayret ediyorum.


Sevgiyi duyumsamak. Dışarlarda yürürken mavi-yeşil dünyamızın ne de güzel olduğunu düşünerek ve yeniden şükürler ederek yürüyorum. Sevgi doluyor içime. Hem yaşam sevgisi hem kendime olan sevgidir bu.. Ve bu yoğun duygularla yeniden ofise döndüğümde daha verimli çalışıyorum.


Ruhu doyurmak. Yürüyüşler ve günlük egzersiz ruhumu doyurmak için yeterli. Ama bunun yanında yazabildiğim kadar yazmaya uğraşıyorum. Yemek yapmak bana terapi oluyor bana.. Bahçede uğraşmak emsalsiz bir fırsat. Arkadaşlarla buluşmak ve ruhu doyuran sohbetler etmek yeri doldurulmaz bir rahatlama sağlıyor.


Kendini geliştirmek. Hepimiz her daim kendimizi daha ileri götürebiliriz. Ve ben de biliyorum ki öğrenecek çok şey var. Daima yeni şeyler öğrenmek için her fırsatta kitap, magazin, makale ne bulursam okuyorum. Podcast dinliyorum. Arabada radyodaki düşünce gıdası konuşmaları dinlyorum. Ve çevremdeki aklı başında insanlarla sohbetler ediyorum. Elimden geldiğince gönüllü paylaşımlarda bulunuyorum. Hep daha iyisine ulaşmaya çalışmak daha iyi, öyle değil mi?