İnsanın Kendisini Görmesi

İnsan gün boyunca defalarca kendisini aynada görürür ama iç dünyasını ihmal eder çoğu kez. Zaman zaman bakışlarını kendisine çevirir insan.. Bazen de olumsuzluklar, kusurlar göreceğini bildiği için iç dünyasına bakmaktan kaçınır.. Çoğu kez trendlerin etkisiyle, modanın göz boyamasıyla, medyanın dikte ettirdikleriyle gerçek şeyleri görmez oluruz.. Onların istediği güzellik bizim için de önemli hale gelir. Oysa güzellik öyle değişik şekillerde olabilir ki.. Bunu görmek için objektif bakışlar gereklidir.

Aynaya bakıp “bugün çok çekiciyim” dediğiniz oldu mu? Aynada ille de kendimizi beğenmeye uğraşırız, beğenmezsek beğenilecek hale gelene dek çabalarız.. Güzelliği sığ bir halde görmektir belki de bu.. Oysa bir de insanın içine dönüp “ne güzel bir insanım” demesi de mümkündür. Çünkü hepimizin güzel birçok yanı var..

Kendimizi gerçek manada gördüğümüzde güzellikler çıkar ortaya.. Öyle olunca da etraftakilerin ne dediğinin, modanın, medyanın, trendlerin ve bizi yönetmeye çalışan diğer fikirlerin etkisinde kalmayız. Kendimiz oluruz. Üzerimizde taşıdığımız “başkaları tarafından beğenilme” uğraşısını bir kenara bıraktığımızda taşıdığımız yük de hafifler.. Kendimiz oluruz! İnsanın kendisini görmesi aynada görmesinden daha derinlikli bir şeydir.. Tefekkür gerekir.. Bunun için biraz yavaşlamak da iyi gelir.