Chia Tohumu

Kolay bir tarif:
Yoğurdun içine biraz bal, biraz taze meyve (çilek ve kivi iyi gider) ve bir miktar da chia tohumu koyarak yemeyi deneyin..

Kilo Kaybettiren Yiyecekler

Bazı meyveler ve sebzeler kilo almayı önlüyor, diğerleri ise kaybetmeyi sağlıyor.

Örneğin elma, armut, yaban mersini, çilek ve turp kilo almayı önlüyor.

Gölgede Sebze Yetiştirmek

Tesadüf bu ya.. Bugün Uluslararası Uzay İstasyonunun sebze bahçesi ile ilgili bir yazı çıktı karşıma! Malum, astronotlar uzayda sebze yetiştirmeye başladılar!

Onlar güneşsiz ortamda sebze yetiştirebildiklerine göre ben neden beceremeyecekmişim!

Cheesecake Parfe

Tembel yaz günleri için enerji patlaması oluşturacak bu kolay tatlıyı pişirmek gerekmiyor. Hazırlaması kolay, tadı nefis, malzemeler sağlıklı.. Tüm aileyi ve arkadaşları memnun edecek enfes bir cheesecake parfe!

İngiliz Usulü Yaz Pudingi

Bazen öyle olur ki ekmek birikir. Bayatlartiriz ama çöpe göndermekten de çekiniriz.. Umarım herkes bu şekilde düşünüyordur. Eğer öyleyse BRAVO size!

Ramazanda Hazımsızlığa Çare Yiyecekler

Uzun yaz günlerinde oruç tuttuktan sonra iftarda biraz fazla kaçırmak mümkün. Dolayısıyla hazımsızlık sorunu çekmek de olası. Bu durumda bazı meyveler ve içecekler imdada yetişebiliyor. Sindirimi hızlandıran, miğde yanmasını veya ekşimesini önleyen ve hidrasyona (su tutmaya) yardım eden yiyecekler şöyle sıralanıyor:

Muzlu Amerikan Tatlısı (Banana Split)

Aslında bu tarifi en iyi yapanlar çocuklardır çünkü onların yaratıcılık gücü henüz baltalanmamıştır! Bırakın bu tatlıyı onlar yapsın, siz bir güzel yiyin! Ama büyükler muzları kesme işini çocuklara bırakmasın, kazalar olmasın!

Erkek Sağlığı

Öyle meyveler var ki prostat sağlığından sertleşme sorununa kadar şifa sağlayan doğal ecza depoları..

Grip Savar Yiyecekler

C vitamini yüklü besinler: portakal, limon, greyfurt, guava. Beta-keroten ihtiva eden yiyecekler: bal kabağı ve tatlı patates. Omega3 içeren gıda maddeleri: balık. Çinko içeren gıda maddeleri: et, tavuk, yumurta ve yoğurt.

İsim Çılgınlığı

Bebeğine Ahsen, Alarçın, Alya, Ares, Bermal, Çevrim, Çilek, Çiller, Darcan, Duyal, Evgin, Gün, Ildır, Ildız, Işıtan, İlgi, İlgin, İlkin, Jerfi, Kırca, Kırhan, Manço, Okşan, Parla, Perçem, Püren, Serin, Sıcak, Solmaz, Şelale, Tilbe, Ulaç, Ülgen gibi isimler verenleri yadırmaya hakkım yok!