Gerçek Ötesi

Gerçek ötesi dediğimiz şey sadece politika için geçerli değil! Artık öyle bir çağdayız ki, kim en önce konuşursa ve en yüksek sesle bağırırsa onun sözleri en-doğru olarak algılanıyor.

Bir Kadın Hikayesi: Mutsuz Bir Evlilik

Soyluluk, hayatta duruşla ilgili mühim bir meseledir. İsterse her aile soylu olabilir! Soylu aileler önce kendi ailelerinin ihtiyaçlarından ve mutluluğundan emin olur, sonra etrafta ilgiye muhtaç kimselere hayır yaparlar. Onlar soyludur, hassastır, içtendir ve insandırlar. Gerçek insan!

Bir Kadın Hikayesi: Öteki Kadın, Nikah ve Çocuklar

Eğer evlenmişsen bu demektir ki karına, kendine ve ailene sadık kalmak üzere söz verdin! Aileni ve evliliğini kurtar! Ailene ve evliliğine yatırım yap! Bunu insan olduğun için yap! İnsanlık için yap! Çocuklarına örnek olmak için yap! Erkek olmak kolay, adam ol!

Bir Kadın Hikayesi: 40 Yıllık Evlilik

Günümüzün gençleri aşkı teknolojik aygıtlardan bulacaklarını sanıyorlar. Belki buluyorlar ama birlikteyken bile ellerindeki dijital edevatlara gömülmüş gibiler. Oysa birbirleriyle konuşmalılar, anı yaşamalı ve dakikaların zevkine varmalılar.

Mutluluk Mektubu

Mutluluk neydi? Nasıldı? Bir fotoğrafta mıydı? Mutluluk bize öğretilmiş miydi? Öğretilenleri mi unuttuk? Bilmediğimiz mutluluk olgusunu İnternette mi öğrendik, hem de yalan yanlış.. Nerede yanlış yaptık?

Bir Kadın Düşmanı – Reşat Nuri Güntekin

Gerçekte hiç olmamış duyguları varmış gibi göstererek, kişisel menfaat uğruna, karşısındakinin yaşam hevesini söndüren insanlar yok mu? Çıkar uğruna “duygusal tatmin” sağlayan kalpsizler hiç utanmaz mı? Sahi, bu acımasızlar yaptıklarıyla övünürler mi?

Alex, O Sen misin?

Şimdi Alex ile konuştuğumdan kesinlikle eminim. “Hayır, Alex.. O sendin” dedim..

Kağıtsız Ütopya

Bizler kağıdı da kağıtsızlığı da bilen bir nesiliz. Gazeteyi açıp okumayı, ansiklopediden ödev yapmayı, okul kitaplarını yüklenip okula gitmeyi bilen aynı zamanda Kindle mi yoksa iPad mi ikileminde kalan ara nesiliz. Yaşı ne olursa olsun Internet’e geçerken hayatta olan bütün yetişkinler “kağıtlı/kağıtsız dillemması” kuşağına dahildir.

Körü Körüne Aşk

Etrafımdakiler neden bu ilişkide ısrar ettiğimi anlamıyor. Bence onlar aşkı anlamıyor. Ondan ayrılmak zorunda kalırsam oksijensiz kalırım, ölürüm.