Günlük Tutmak

Günlük tutmak yazı yazmayı sevenler için bile büyük bir iş gibi gelebilir. Adı üstünde, her gün belirli bir miktar yazmak demektir. Çok tatmin edici, mutluluk aşılayıcı bir edimdir günlük yazmak.. Fakat alışkanlık edininceye kadar angarya gibi gelebileceği için, caydırıcı bir yanı da vardır.

Kendini Vermek

Belki de günümüzde en önemli sorun insanların ilgi aralığının gitgide daralmasıdır. Bunu engellemek de mümkündür. Çözüm şuurlu ve bilinçli olmaktır.

Konuşma Bilinci

Konuşma bilinci dediğimiz şey; neyi, nerede, ne zaman, ne için ve nasıl söylediğimizdir. İnsanız ve konuşmak zorundayız. Her gün, her an, her yerde konuşuyoruz.

Çok Görevlilik

Enformasyon çağındayız. Her yerden her an üzerimize gelen bilgi ile bombardıman ediliyoruz. Hepsine vakit ayırmamız imkansız, bu yüzden çok görevliliği icat etmişiz!

Amacını Belirle..

Sorular:

Seni ne heyecanlandırıyor?
Sabah uyandığında seni harekete geçiren şey nedir?
Yapmak istediğin üç şeyi say deseler, nasıl cevaplardin?
Kariyer olarak ne seçmek isterdin?
Hayattan tatmin olmana sebep olacak şeyler nelerdir?

Geçmişe Mazi Derler

Geçmişe mazi geleceğe istikbal derler.. Geçmişi gemişte birabilirsek gemiştir, bırakamazsak geçmemiştir.. Hangisi daha iyi? Bırakmak mı? Belki de bunun için en iyi ilaç zamandır. Geçmişi taşımaya devam etmek mi?

Mutluluk Kaynağı

Birçok çalışmanın sonuçları maneviyatın beyinde bulunan precuneus bölgesini genişlettiğini ortaya çıkarmıştır.

Yiyecekler ve Psikolojimiz

Yiyecekler vücuda yakıttır ama aynı zamanda zihnimize de güç kazandırır. Hatta bazı yiyecekler algı ve anlayış sorunlarının düzelmesini sağlar. Bazı yiyecekler zihni açar. Bazıları zekayı arttırır. Ve bir kısım yiyecek vardır ki, tükettiğimizde kendimizi daha mutlu hissetmemizi sağlar.