Orman Banyosu

“Orman banyosu” terimi Japonlara aittir. Tam manasıyla şu anlama gelir: Kendini ormandaki ağaçların içine bırak, o atmosferde zaman geçir, yenilen!

Bedensel Ritm

Güneş ışığının niteliğine bağlı olarak, hava sıcaklıklarının artışına ya da azalışına ayak uydurmak üzere içsel ritm de değişir. Uykularımızda, yiyeceklerimizde, bedensel aktivitelerimizde farklılıklar olur. Bunu görebilmek için biraz yavaşlamak gerekir.

Çiçek Gibidir İnsan

Ana rahminde başlar insan hayata.. Bir çiçeğin tohumu gibidir önce..

Kısa sürede şekil değiştirir anasının merhametinde.. Tıpkı toprağa düşmüş bir tohum gibi.. Önce minicik, kendi içine katlanmış.. Sonra açılmış, büyümeye hazır..

İyi Vatandaş

Bazen üzgün bir çocuğun başını okşamak, zavallı bir kimseye gülümsemek, dertli bir komşuyu ziyaret etmek, asansördekilere selam vermek bile insanların mutlanmasına neden olabilir.. Ne çok mutsuzluk var.. İyi bir vatandaş olmak için önce yürekleri ısıtalım.. Var mısın?

Beethoven ve Doğa

Saraylarda müzik konserleri vermiş bir usta.. Doğaya ve doğa yürüyüşlerine tutkun bir master.. Herkes ilham versin..

Mahsul Yetiştirmek

Toprakla oynamak çok güzeldir. Toprağa yakın olmak terapi gibidir. Toprakta yetişen mahsulü hissetmek olağanüstüdür. Toprakla haşır neşir olurken doğanın döngüsünden daha fazla haberdar oluruz. Doğadaki dengenin daha fazla farkına varırız.

İki yaşında çevreci

Sorularımı sadece dinleyen bu minik tatlı çocuk gülümsemeye devam etti.. Annesi “O bugün parktaki çöpleri temizlemeyi düşünüyor.. O bir çevreci bugün..” dedi..

Mavi Ay

Arkadaşım plajda.. Haber verdim.. Dolunayı seversin sen.. Bu gece Mavi Ay var.. Kim sevmez dolunayı?

Pozitif Enerji

Herkes kendisi için iyi gelen şeyleri bilir. Kimisi doğada mutluluk bulur, kimisi bir kitaba sarılarak kenara kıvrılır. Kimisi anı yaşarken herkesten uzaklaşır, kimisi kalabalıkta mutludur. O nedenle pozitif enerji ile ilgili fikirler sizlere düşünce gıdası olsun. İyi enerji ile yüklenmek için ne gerekliyse onu yapmanız dileğiyle.

İnsan Vücudu Hareket İster

Varolmanın bilincine varalım. Hareketli kalalım. Moralimize hamle yaptıralım. Hayatta oluşumuza şükür borcumuzu yerine getirelim. Hareket edebiliyorsak bu bir hediyedir; ayırdına varalım.

Bitlis Ziyareti

Nemrut Dağında kış sporları da yapılabiliyor, 10 yıl kadar önce bir kayak tesisi oluşturulmuş. Kışın kayak, yazın trekking ve kamp kurmak için ideal bir bölge olduğu söyleniyor.