Sağlık Nedir?

Eğer dengeli besleniyorsanız, kötü alışkanlıklarınız yoksa, hareketli ve aktif bir yaşamınız varsa kantarın gösterdiği rakamlara daha az sıklıkla bakabilirsiniz.

Tatildeyim

Ruhen yorgunuz. Tatile çıkmak istiyoruz, dinlemek istiyoruz, dünyanın kargaşasını unutmak istiyoruz. Tatil ille de uzaklara, pahalı yerlere, herşey dahil otellere, lüks ortamlara olsun diye hayal ediyoruz. Bekliyoruz.. Hep bekliyoruz!

Ramazan ve Sağlık

Ramazan çok mukaddes bir aydır fakat diyabet gibi sağlık sorunu olanların oruç tutmaya karar vermeden önce doktorlarıyla görüşmesi öneriliyor. Bu sayede ilaç ayarlaması yapılabilir ve kişiye özel tavsiyeler alınabilir.

Cushing Sendromu Diye Bir Hastalık

Türkan Şoray bir hane halkı ismidir. Herkesin çocukluğunda, gençliğinde belleklerde yer etmiştir. Cushing sendromu hastalığı ile ilgili kısa bilgiyi de kendisine şifa dileklerimizle paylaşıyoruz.

İran Usulü Erişteli Aş

Ben aş kültürünün olduğu bir evde büyüdüm. Annemin rahatlatan, mutlandıran, konfor veren yemeklerinden biri hep aş olmuştur. Uzun bir yolculuktan mı geldik? Tüm gün süren bir hamam sefasının ardından yorgunluk ve açlık giderici bir yemek mi yemeliyiz? Oruç mu açıyoruz? İşte böyle zamanlara ve aslında her zaman aş yapılır bizim evde. Daha bu yaz, Akdeniz sıcağında uzun ve yorgun bir Toros Safarisi bitiminde eve gelir gelmez bize şehriyeli hamur aşı pişirdi. Tam bir konfor yiyeceği! Bütünsel bir lezzet!

Sudaki Sihir

Su Zayıflatır!

Su kendi başına bir sihir gibidir ama yağ yakan bir özelliğe sahip değildir. Buna karşın su içerek kilo verilebilir çünkü vücutta oluşan fazlalıkları atmaya yardımcı olur. Daha fazla su içmek, daha çabuk kilo vermek anlamındadır. Yemeklerden önce su içmek, çok yemek yemeyi önler ve metabolizmayı hızlandırır. Şekerli içecekler yerine su tercih etmek de karın ve bel bölgesindeki yağları eritir.

Beyaz Çay

Beyaz çayın sağlıklı olmasının en önemli nedeni işlenmemiş olmasıdır. Siyah çay ve yeşil çay da çok faydalıdır ama bu iki çeşide nazaran beyaz çay çok daha az prosesten geçmiştir. Bu nedenle en yüksek antioksidan değerlerine sahiptir. Antioksidan seviyesi yüksek olan beyaz çayda kansere karşı koruyucu yapılar bulunur.

Sebzeler, baharatlar, mitsel bitkiler

Yorgunluk, tembellik, özgüven, çekingenlik, yalnızlık, agresiflik, takıntılar ve keyifsizlik gibi hepimizin zaman zaman hissettiği duygulara iyi gelen şifalı bitkilere mitsel bitki diyorum.

Kene Terörü

Kene ile enfekte olan kişinin alyuvarlarındaki parazitlerin hızla büyüdüğü bilinmektedir.

2013 Grip Sezonu

Grip Aşısı: Bu senenin grip aşısı ile etrafı kırıp geçiren grip çeşidi birbirine uyumlu. Aşının yüzde 62 koruyucu etkisi var. Bu oran bir grip aşısı için oldukça yüksek ve etkindir. Halk sağlığı görevlileri, aşının 6 aylıktan itibaren herkes için uygun olduğunu söylüyor.