Bayram Çocuklarıyız

Bayram geldiğinde herkeste çocuksu bir heyecan olur sanırım.. Ve bayramlarda çocukluk hatırlanır.. Şeker, balon, yeni kıyafetler, bayram harçlığı, ziyaretler, tatlılar, yemekler, sohbetler kısaca tatlı bir telaş.. Özellikle güzel anılar yeniden depreşir bayramlarda.. Sevgili babam evlatlarıyla çok ilgili bir babadır. Biz büyürken herşeyi ailecek hep bir arada yapmaya çok özen göstermişti. Ve büyüdüğümüzde anladık ki paha biçilmez değerlerde anılar biriktirmişiz, deneyimler edinmişiz..

Babam bizlere yemekte fıkralar anlatırdı. Hepsi birbirinden komik ve bir o kadar düşündürücü fıkralar.. Babamın fıkra ve hikaye anlatma geleneği hemen her zaman ailenin masa başına toplandığı yemeklerde olurdu. Buna bayram günleri de dahildi.. İşte babamın anlattığı manalı bir Nasreddin Hoca fıkrası..

Nasreddin Hoca’ya sormuşlar: “Kimsin?”

“Hiç” demiş Hoca, “hiç kimseyim.”

Dudak büküp önemsemediklerini görünce, sormuş: “Sen kimsin?”

“Mutasarrıf” demiş adam kabara kabara.

“Sonra ne olacaksın?” diye sormuş Nasreddin Hoca.

“Herhalde vali olurum” diye cevaplamış adam…

“Daha sonra?..” diye üstelemiş Hoca.

“Vezir” demiş adam.

“Daha daha sonra ne olacaksın?”

“Bir ihtimal sadrazam olabilirim.”

“Peki ondan sonra?”

Artık makam kalmadığı için adam boynunu büküp son makamını söylemiş: “Hiç.”

“Daha niye kabarıyorsun be adam, ben şimdiden, senin yıllar sonra gelebileceğin makamdayım: ‘hiçlik makamı’ında..”

Bayram çocuklarıyız.. Gülmek, eğlenmek istiyoruz. Diliyoruz ki tüm çocuklar ve yetişkinler hiç olmazsa bayramlarda tam manasıyla mutlu olsunlar.. Günleriniz şekerlemeye sarılmış eğlenceli bir fıkra tadında olsun. Yaklaşmakta olan bayram şimdiden kutlu olsun..bayram sekeri

 

One thought on “Bayram Çocuklarıyız”

  1. *|* Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Bayram diliyoruz. Büyüklerimizin ellerinden küçüklerimizin gözlerinden öpüyoruz.
    Bayramınız mübarek olsun!

Comments are closed.