Antep Maraş.. İçli Köfte Atölyesine Gel Yanaş..

Kaliforniya’da yaşayan Ani Hanım, Gaziantep Kahramanmaraş karışımı marifetli bir aşçı! Eli hangi yemeğe, kebaba, böreğe, çöreğe ya da baklavaya değse, lezzet aşılıyor. Bir ara hangi yemeklerin kendisinin spesialitesi olduğunu sordum.. Başladı saymaya.. Cevizli kurabiye, baklava, börek, çörek, lahmacun, tabuli, humus, etli bulgurlu balcan dolması (patlıcan dolması), köfte çeşitleri, içli, acılı, Adana, beyti.. Siz koyun köftenin adını, Ani doldursun içine tadını.. Gaziantep.. Kahramanmaraş.. İçli Köfte Atölyesine Gel Yanaş!

Şimdi İçli Köfte Tarifi

Malzemeler:
4 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
1 kg yağsız kıyma
250 gram yağsız kuşbaşı et
1 çorba kaşığı biber salçası
4 orta boy soğan (çok ince doğranmış)
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz (çok ince çekilmeyecek)

Kıyma kavrulur. Suyunu çektiğinde soğan eklenir. İyice kavrulduktan sonra soğumaya bırakılır. Çekilmiş ceviz, tuz ve karabiber, arzu edilirse yeni bahar eklenerek karıştırılır. Kıyma küçük parçalara ayrılıp çiğ köfte gibi sıkılır. Daha sonra bu köfteler bulgurdan çanakların içine konularak kapatılacak!

Bu arada yağsız kuşbaşı et mutfak robotunda biraz salçayla çekilir. Çekerken buzlu su koyarsanız et yanmaz ve kırmızı rengini korur.

Bulgur genişçe bir kaba konur, Üzerine küçük bir soğan rendelenir. Su eklenerek yoğurulur. Salça eklenir. Çekilmiş et ile karıştırılır ve 20 dakika yoğurulur.

Bulgur karışımından küçük parçalar alınarak içleri döndürülerek oyulur, kıyma karışımından konularak kapatılır. İşin en zor kısmı burası olduğu için videoya bakmanızı tavsiye ederim.

O gün marifetli ve zarif aşçımız Ani’nin yatığı içli köfteyi kapışarak yedik. Kendisine bu yazı ile sonsuz teşekkür ediyorum. Yüzünden gülücük eksik olmasın Ani!

Her ne kadar biraz amatörce çekilmişse de, aşağıdaki video Ani ve becerisi hakkında fikir verecektir.. Fotoğraflara da bakmayı ihmal etmeyin.. Ne demiştik?Antep Maraş.. İçli Köfte Atölyesine Gel Yanaş!!