İyi Vatandaş

Yaşadığımız topluma katkıda bulunmak aynı zamanda iyi bir vatandaş olmaktır. İyi vatandaş olmak ise sadece yaşadığımız ülkeye değil, üzerinde soluduğumuz dünyaya karşı da bir görevdir.

Sağduyu herkesin görevidir.. Onu da unutmayalım..

Huzur için ihtiyaç sahiplerine el uzatmak gereir. İhtiyaç sahipleri; bizden daha az ile yetinmek zorunda olanlar, yaşlılar, yalnızlar, öksüzler, yetimler, düşkünler, evsizler olabileceği gibi, doğada yaşayan hayvanlar ve bitkiler de olabilir. Başkalarına iyilikleri ve dünyadaki iyilikleri arttırmaya yardımcı olmak huzur verir. Muhtaç olanlara karşılıksız yardım mutluluk verir. Hatta öyle mutluluk verir ki bencillik haline bile gelebilir.. Ama buradaki bencillik iyi bencilliktir.. Yardım ederek huzur bulmaya, mutlu olmaya ve bencilliğe devam!destekTopluma nasıl katkıda bulunabiliriz?

  • Kurum ve kuruluşlara gönüllü aktiviteler
  • İhtiyacı olan çocuklara bedava ders vermek, derslerinde yardımcı olmak
  • Kirlenmiş bir beldeyi, parkı, plajı, mahalleyi temizlemek
  • Kermeslerde, imecelerde kolları sıvayarak girişmek
  • Yeni annelere yardımcı olmak, yaşlıları ziyaret etmek, ihtiyaç sahipleriyle yemek paylaşmak, hayvan sığınaklarına yiyecek bağışlamak, ve bu liste uzar gider..

İyi bir vatandaş olmak için fırsatlar çok aslında.. Bunun için gereken ihtiyacı görmek adına dikkatlice bakmak, plan yapmak, zaman ayırmak ve gönülden vermek gerekiyor. Ve bazen üzgün bir çocuğun başını okşamak, zavallı bir kimseye gülümsemek, dertli bir komşuyu ziyaret etmek, asansördekilere selam vermek bile insanların mutlanmasına neden olabilir.. Öyle çok mutsuzluk var ki.. İyi bir vatandaş olmak için önce yürekleri ısıtalım.. Var mısın?dogaya saygi