Dışlanmışlık

Blog sitemin istatistiklerine bakarken belirli anahtar sözcüklerden hangileri siteme yönlendirilmekte diye merak da ederim. O nedenle anahtar sözcükler kısmını dikkatle gözden geçiririm. Bugün bakarken şu sözcüklerin siteme yönlendirildiğini gördüm: insanların seni dışladığını hissetmekle ilgili metin.. Hmm yani dışlanmışlık..

Bu bir okul çalışması için Google’da kolay metin araması diye düşündüm ve pek üzerinde durmadım.. Fakat ya kişisel gelişim için dışlanmışlık üzerine düşünceler okumak isteyen birinin arayışı ise? Böyle düşününce dışlanmışlık üzerine bir iki şey yazmaya karar verdim.

Dışlanmışlık her yerdedir aslına.. Okulda, iş ortamında, sosyal medyada, toplantılarda, partilerde, çocuklar arasında, yetişkinlerin ortamlarında ve hemen her yerde. Özellikle günümüzde, ilgi açı insanların yoğunluk ve çoğunlukla görüldüğü günümüzde, dışlanmışlık denen şey çemberin dışında kalmışlıktır. Bir anlamda izolasyon!

İzole insan topluma karşı nefret hissediyorsa bunun sonucu olarak dışlanmak söz konusu olabilir. Kişilik özellikleri nedeniyle etrafındakiler tarafından da dışlanabilir. Kişi kendi isteğiyle kendini çevresinden soyutlamışsa bu ilk başta çözüm gibi görünse de uzun vadede sorunlara yol açabilir. Sorunlardan bazıları yalnızlık, zihinde kargaşa, çaresizlik, kimsesizlik, perişanlık, karamsarlık, kasvet, keder ve hüzün olabilir. Yani kişinin zihinsel ve ruhsal dengesine darbe vurabilir.

Toplumun sahteliklerini gören kişi izole olmayı yeğleyebilir. Belki bir süreliğine bu çözüm olsa da uzun dönemli bir çare değildir. İzole bir yaşam, ister istemli ister istemsiz dışlanmışlık, kişinin hayattan zevk almasını engeller. “Peki ne yapmalı?” diyorsanız, “aşağıdaki yalnızlık içerikli yazılardan birkaçına göz atın” derim.dışlanmışlık ve izole olmak

Yalnızlık

Bazen Yalnızlık Hissederiz..

Çağın Sessiz Epidemisi: Yalnızlık

Genç, yaşlı, çalışan, emekli yalnızlar..

Sosyal Medya Yalnızları

Yaşlılık ve Yalnızlık

Yalnız Olmak ve Yalnız Hissetmek

Yalnızlık Ciddi Bir Problemdir

Ötekileştirilenler