Dahilerin Ortak Noktası Nedir?

Soru: Bill Gates, Steve Jobs, Elon Musk ve Ridhard Branson gibi dahilerin ortak noktası nedir?

Cevap: Tutku

Modern yaşamda en çok adı geçen bu dahilerin ve diğerlerinin olağanüstü başarısı, çizgi dışı kişilik ve karakterlerinden gelir. Buna ek olarak “ne pahasına olursa olsun başarma” hırsından gelir. Bu tür şahsiyetlere “ekstrem” şahsiyet denir. Hırslı, tutkulu ekstrem kişiliklerdir onlar..

Ekstrem şahsiyetlerin başarısı, bildiğimiz başarıdan biraz farklıdır. Onlar diğer insanlar gibi düşünmezler. Ekstrem kişilikler olayları ve durumları öyle bir açıdan görürler ki yeni içgörü, anlayış ve kavrayışlara ulaşarak yeni fikirler ortaya atabilirler. Böylece yepyeni stratejiler sunabilirler. Diğer birçok insanın “delilik” diye nitelendirdiği şeyler, dahiler için normal düşünce prosesidir. Dahiler/ içinde bulundukların durumlara genellikle uyumsuzluk hissederler. Dolayısıyla içinde bulundukları ortamda gördükleri yanlışlıkları, yoklukları, gereksizlikleri düzeltmek, gerekenleri yapmak için çözüm üretmeye girişirler. Olumsuzlukları gidermek için kodlanmıştır onların beyinleri. Ekstrem şahsiyetler önünde veya sonunda tutkun oldukları konuda çözüm bulurlar ve böylece başkalarının işini kolaylaştırırken kendilerini de şiddetle güçlü kılarlar!

Dahi olmak herkese nasip olmaz. Fakat yaşam sürecinde başarılı, bol kazançlı ve iyi bir yaşam mümkündür. Bunun için herkesin ekstrem olması ve dahi diye anılması da gerekmez. Dahiler dahiyane buluşlarına devam etsin, diğerleri kendi çapında başarının peşinde koşsun.

Dahilerin ortak noktası tutku olabilir. Onlar tutkuyu bir sonraki basamağa taşıyabilen dehaya sahiptirler. Herkesin ille de bir ya da daha fazla tutkusu olmalıdır ki başarı elde edebilsin.. Herkes kendi çapında başarıya imza atabilsin.. Dahiler de dehaları ile şaşkınlığımıza mazhar olduklarından, alkışlansın!