AT&T Önemli Günlerde Telefonu Kenara Bırakmamızı İstiyor

AT&T, merkezi Amerika’da bulunan çok uluslu bir telekomünikasyon şirketidir. Telefonun herşeyin önüne geçtiği şu günlerde AT&T bile önemli günlerin kıymetine dikkat çekiyor ve diyor ki; “Bayramlarda, tatillerde, aile ve akrabalar için önemli günlerde telefonu bir kenara bırakın!”.

Telefon hayatımızın vazgeçilmezidir. Bu bağlamda sosyal medya ve İnternet de olmazsa olmaz unsurlardandır.. Ama dünyaca ünlü telefon şirketi AT&T bile bazı önemli günlerde aileye ve yakınlara yoğunlaşmak gerektiğini hatırlatıyor.

Sizin için önemli gün nedir? Diyelim ki yeni yıl, anneler günü, yaşgünü, bayramlar ya da diğer önemli tatiller. Kendiniz için bu soruya cevap verdikten sonra, telefonu bir kenara bırakarak insan ilişkilerine odaklanmak öneriliyor.

AT&T bunun için bir de televizyon reklamı yapmış. Genç bir kız, tabi ki telefona tiryaki bir kız, telefon bağımlılığının ne derece ilerlemiş olduğunu sergiliyor. Ailesi bir yanda, genç kız sürekli telefondan mesajlarını kontrol ediyor, selfie çekiyor, müzik dinliyor.. Hayatı telefona endekslenmiş bir halde yaşıyor. Ve sonunda telefonunu babasına armağan ediyor. Tabi bu sayede etraftakilerle bağlantı kuruyor, konuşuyor, insanca davranıyor.

Dijital hayat gerçek hayattan ayrılmaz bir unsur haline geldi. Hayatımız akıllı telefonlar ve dijital aletlerle dopdolu. Ama önemli günlerde, bayramlarda, hasta ziyaretlerinde veya kutlamalarda tam manasıyla (yani yüzde yüz) o anı yaşamamız gerekir. Bunun için ara sıra fişi çekmek gerekir. Zaman zaman dijital detoks yapmak lazımdır.

Bayramlar ve özel günler insanların insan olduklarını hatırlamaları, birbirleriyle konuşmaları ve bağlantı kurmaları için bulunmaz fırsatlardır. Sadece insana özgü olan konuşma sanatının, özellikle yeni nesillerce unutulmaması için insanların insanca kalite zaman geçirmesi için bazen dijital hayattan sıyrılıp gerçek konuşmalar yapması gerekir! Önemli günlerde o anı tüm gerçekliğiyle yaşamak gerekir. Tam manasıyla orada olmak yani yüzde yüz orada bulunmak gerekir. Telefonu ve diğer dijital aygıtları bir kenara bırakmak gerekir. Bunu dev bir telefon şirketi olan AT&T öneriyorsa bize uygulamak düşer, öyle değil mi?

AT&T Önemli Günlerde Telefonu Kenara Bırakmamızı İstiyor başlıklı yazımızı beğendiyseniz, Dijital Bağımlılık hakkındaki bu yazımız da ilginizi çekecektir..

Telefon bağımlılığından kurtulmak için.. 

AT&T telefonu bir kenara birakin diyor