Sepetteki Çürük Elma

 

Sepette hep bir çürük elma bulunur.. Bazen birden çoktur bozulmuş veya bozulmaya yüz tutmuş elmalar.

Çürük elma gibi bozulmuş insanlar da vardır etrafta.. Onlarla iletişim sırasında onlar gibi olmak zorunda olmadığımızı biliriz, öyle değil mi? Onlar negatif ise, biz pozitif olmak için uğraşırız (çoğu kez!), değil mi?

Çok zordur düzgün olmayan insanın yanında kişinin kendisine hakim olması! Ama buna zorlamalıyız kendimizi! Çünkü hergün her çeşit insanla iletişime geçmek zorundayız. Çünkü fanusta yaşamıyoruz. Çünkü öyle zaman olur ki tek bir çürük elma tüm sepeti kokuşmuş hale getirmeye kalkışabilir. Çünkü bozuk insanlar etrafta kendileri gibi bozulmuşlar görmek ister. Çünkü düzgün insanlar buna izin vermez! Düzgün kalmak zorundayız!

Hayatı kesintiye uğratacak, kaos yaratacak, hayalleri parçalayacak ve moralleri sıfırlayacak çok insan var etrafta. Fakat negatif insanlara geçit vermemeliyiz. Onların negatif davranışları bizim ruhumuzu nasırlaştırmamalı.

Çürük elma gibi bozulmuş bir insanla karşılaşınca insanın ilk tepkisi çoğu kez öfke ve kızgınlık oluyor, değil mi? Fakat öfke ile kalktığımızda biz de onlar gibi çürümüşlüğe, bozulmuşluğa, dejenere olmaya doğru gidiyoruz. En iyisi çürük elma tipi insanlara karşı daha sabırlı olmak. Onların çirkin davranışlarına aniden tepki vermemek. Sözleri seçerek kullanmak. Davranışları süzerek uygulamak. Ve onların hayatımızda olmasına ya izin vermemek ya da sınırlı izin vermek.  Çürük elmaya cevaben doğru dürüst davranış da bir çözüm olabilir ama tabi ki anlayana!

Sepeteki çürük elma tipi insanlar hayatımızın parçasıdır. Onlar daima var olacaklardır. Dileğimiz o ki kocaman bir sepette en fazla bir tane çürük elma olsun kısa zamanda kendi kendini tüketsin. Çürümüşlük, bozulmuşluk ve kokuşmuşluk tüm sepete sirayet etmesin!