2020’de daha sağlıklı ilişkiler

Başlangıç olarak söylenmesi gereken belki de şu: Size rahatsızlık veren ilişkileri sonlandırın! Bu ilişki arkadaşlık olabilir, oda arkadaşlığı olabilir, iş ortamı olabilir, romantik birliktelik veya evlilik olabilir. Rahatsızlık verici ilişkileri yeniden gözden geçirmek ve 2020’de “önce ben, sonra sen” diyebilmek dileğiyle devam edelim..

Bazen ilişkiler salt alışkanlıklardır. Bazen ayıp olmasın diye sürdürülebilir. Bazen eskiden gelen ilişkilerdir ve sürdürmek zorunluluğu hissedilir. Ancak şu da bir gerçektir ki yaşam sürecinde herkes fiziksel, duygusal ve zihinsel açıdan değişmektedir. Bu süreçte arkadaşlıklar ve tüm diğer ilişkiler de gözden geçirilebilir. Eğer arkadaşlık ilişkisi can çekişiyorsa en sağlıklısı kesip atmaktır.

Arkadaşlıkta içtenlik ve samimiyet olmalıdır ve karşılıklı samimiyet gösterilmelidir. Eğer arkadaşlık kırk yılda bir mesajlaşmaktan ibaretse o kimse yalnızca bir tanıdık haline dönüşmüştür bile! Eğer arkadaşlık tek taraflı iyi niyet gerektiriyorsa bu demektir ki tek taraflı fedakarlık söz konusu olmuştur. Eğer arkadaşlık dedikodu ve değersiz konuşmalara indirgenmişse yorucu olur.  Eğer arkadaşlığın bir tarafı kontrolcü ve kıskanç ise bu tür ilişkiler zehirli hale gelmiştir çoktan!  

Eğer bir ilişki gereğinden fazla enerji gerektiriyorsa, stres oluşturuyorsa ve huzur vermiyorsa, o ilişkinin adı arkadaşlık olamaz. Kesip atılmaya namzettir. Belki kesip atmak mümkün olmaz ama o zaman da uzaklaşmak gerekir.

Bir arkadaşlıktan uzaklaşmak gerektiğini nasıl anlayacağız? Eğer arkadaşla paylaşılan ortamda çekişme, itişip kakışma, sorgulanma, suçlu hissettirme, yorgunluk hissi varsa o ortam sağlıksızdır. Dolayısıyla arkadaşlık da sağlıksızdır. Ya bitirilmelidir, ya da belirli bir mesafe konulmalıdır.

Unutmayalım ki yeni yıl 2020’de yeni ve sağlıklı ilişkileri hak ediyoruz. Size sizi kötü hissettiren birisiyle ilişkiye devam etmenin anlamı ne? 2020’de size sizi kötü hissettiren şeylerden koşarak uzaklaşın!