Koronavirüs Sayesinde Gördüklerimiz

Korona günlerinde dünya yaşamına katkı sağlayanlar büyük ölçüde sağlık çalışanları, posta çalışanları, tamirciler, inşaatçılar, market çalışanları, restoran sahipleri ve restoranlarda çalışanlar, sevkiyat ve teslim yapanlar ve en önemlisi de çiftçiler..

Daha Az Stres

Bol bol açık havada gez.
Bol bol oku.
Bol bol yaz.

Deli misin?

Delirmişlik halleri bulaşıcıdır. Ama sakinlik halleri de bulaşıdır!

Yaşadığın Her Anın Kıymetini Bil

Ne zaman öleceğimizi bilmiyoruz. Öyleyse en güzeli her anın kıymetini bilmek ve o bilinçle doya doya yaşamak. Küçücük şeylerden mutlu olmak. Hayır, ben bir Pollyanna değilim, tam tersine son derece gerçekçi bir insanım!

Telefon Kullanma Sanatı

Telefon kullanma sanatını çocuklarla ve gençlerle paylaşalım. Belki bazıları hala telefonu konuşmak için kullnıyordur!

Grip ve Hastane

Grip vakalarına hangi semptomlar görüldüğünde hastaneye gitmek zamanı gelmiştir?

Akıllı İlaç

Dijital ilaç Japon-Amerikan ortaklığı ile oluşturuldu. Uzmanlara göre bu ilaç sayesinde kişiler gün boyunca ilaçlarını almayı unutmayacak. Ayrıca belirlenen dozun altında ya da üstünde ilaç almayı da önleyecek. Akıl sağlığı ile ilgili durumlarda alınması öngörülen bu ilaç daha sonra diğer hastalıklar için de geliştirilecek.

Cinsiyetsizliğe Koşar Adım

Acaba cinsiyetimi değiştirmek zorunda bırakılmadan yaşayabilecek, gönül rahatlığı içinde hayatımı sürdürebilecek miyim? Ya çocuklarım? Ya onların çocukları?

Aramızda Her Şey Bitti

Duygusal enerjinin bitmesi bir şeydir, bittiğinin bilincine varılması başka birşey!!! Öyleyse derinlemesine düşünmek ve bulgulamak gerekir.. Bu ilişki sürmeli mi?

Kızıl, Kızamık, Kabakulak, Verem, Veba

Kızıl, Kızamık, Kabakulak, Verem, Veba gibi eski hastalıkların yeniden görülmeye başladığı günümüzde hem kişisel hijyene dikkat edelim hem de gereğinden fazla ve bilinçsiz antibiyotik kullanmayalım.

Göz Sağlığını Korumak

Antioksidan vitaminlerin sarı nokta hastalığına iyi geldiği söylenmekteydi. Tavsiye edilen vitaminler A, C ve E olarak biliniyordu. Oysa artık araştırmacılar sarı nokta sorunu olanların vitamin kokteyllerinden fayda sağlamayacaklarını savunuyor.