Birkaç İyi Alışkanlık (3)

Günümüzde insanlar daha sağlıklı yaşamın peşine düşmüş durumda.. Bunlardan biri de evde yapılmış sağlıklı yiyeceklerdir.

Yalnızlık

En yeni bilimsel çalışmalardan birinin sonucuna göre yalnızlık sadece psikolojik bunalıma neden olmuyor aynı zamanda bedensel sağlığa da zarar veriyor. Yalnızlık, erken ölüme neden olabiliyor.

Sağlıklı Sindirim Sistemi

Araştırmacılar eski insanların yaşamına ve yedikleri besinlere bakarak diyor ki: Anneniz, büyükanneniz ve büyükannenizin annesi bol lifli bitkiler yiyordu. O nedenle sağlıklı ve hastalıksız bir yaşam sürmüşlerdi. Sağlıklı miğde ve barsaklar, liflerle gelen sağlıklı bakterilerden geçiyor. Öyleyse bol lifli yiyecekler tüketin!

Yürümenin Yararları

Günde sadece 21 dakikalık yürüyüş (haftada toplam 2.5 saat) ile kalp, damar ve kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riski yüzde 30 oranında düşürülebiliyor. Yürüyüş sayesinde diyabet, kanser, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol gibi rahatsızlıklar da minimize edilebiliyor.

Zayıflatan Baharatlar

Tüm dünyayı sarmış bir obezite derdi var. Bu dertten kurtulmanın yolları da var ama bazı yöntemler çok fazla zaman ve efor gerektirirken diğerleri daha kolay çözüm sağlayabiliyor. Zayıflatan baharatlar kolay yoldan kilo verdirebiliyor. Egzersiz ise efor gerektiren yöntemlerden biri..

Durağan Yaşantı Eşittir Kanser Riski

Araştırmacılar “Durağan (hareketsiz) bir yaşam, hastalıklara davetiye çıkarmaktır..” diyorlar.. Hastalıklardan kasıt, kanser belki de.. Hareketli kalmak için ille de profesyonel sporcu olmak veya pahalı spor salonlarında egzersiz yapmak değildir. Günde 20-30 dakikalık düzenli yürüyüşler bile büyük faydalar sağlar.

Yemek Daveti

Uzmanlar, ailelerin haftada 2-3 kez yemekte bir araya gelmesini ve birbirlerini dinlemelerini öneriliyor. Bunu yaparken televizyonun kapatılması ve sosyal medyadan uzaklaşılması salık veriliyor.

Obez Çocuklar da Mutlu mu?

Obezlik uyku apnesi, karaciğer hastalıkları, diabet ve yüksek tansiyon gibi kronik hastalıklara yol açabilir. Kalp hastalıkları, safra taşı, astım, ve kızlarda adet sorunları da obezlikle ilgilidir.