Tarihe Not Düşelim

Tarih biziz! Tarihi bizler yazıyoruz ve yaşıyoruz.. Tarihe not düşelim.. Suçluyuz! İnsanlık olarak hepimiz olanları seyre daldık..

Çöpten Yiyecek Bulmak

Venezuellalılar yiyecek depolarını yağmalıyor, birbirlerini kırıp geçiriyor ve çöpten yemek bulmak için fırsat gözlüyorlar.

Barış İçin Empati Gerek

Öyle görünüyor ki, dünya genelinde farklı ideolojilere ve azınlıklara gereken empatiyi göstermekten yoksunuz.. Bu olumsuzluk değişemez mi? Belki de olaya yeniden bakmak gerek, belki de barış dolu bir dünyadan çok da uzak değiliz. Belki tek ihtiyacımız olan şey empati!

Çöpe Giden Yiyecekler

Birleşmiş Milletler “Çöpe giden yiyeceklerin dörtte birini kurtarsak, açlık sona erer..” diyor..

Apple ve Google Su Peşinde!

Hep birlikte suyu koruyalım! Suyu israf etmeyen, tutumlu kullanan, üstelik de bol su ile duş yapıyormuş hissi veren bu icat düş gibi! Dünyanın geri kalan kısmı da “hoşgeldin” demeli ve düşmeli peşine bu icadın!

Narenciye Kabukları Yenir mi?

Araştırmacılar şöyle söylemektedir: Her bir gram narenciye meyvesine göre, her bir gram narenciye kabuğunda daha çok besin, vitamin ve mineral bulunmaktadır. Şöyle bir de örnek veriyorlar: 1 çorba kaşığı limon kabuğunda; 2 çorba kaşığı C vitamini, 3 çorba kaşığı lif bulunmaktadır ki bu yarım limon yemekle elde edilebilecek besin değeridir.

İngiliz Usulü Yaz Pudingi

Bazen öyle olur ki ekmek birikir. Bayatlartiriz ama çöpe göndermekten de çekiniriz.. Umarım herkes bu şekilde düşünüyordur. Eğer öyleyse BRAVO size!

İklim ve Hava Sıcaklığı Değişiklikleri

Takvimler 2050 yılını gösterdiğinde ortalama hava sıcaklığı 6-12 derece kadar yükselmiş olacak. Artan hava sıcaklığı sebze ve meyve yetiştirme/büyütme mevsimlerini de etkileyecek. Çiftçilerin hangi ürünü ne vakit yetiştirmesi gerektiği yeniden tanımlanacak. Yükselen su seviyeleri şimdikinden daha az toprak kalmasına neden olacak. Bu da yiyecek zincirinin yer yer kırılmasına neden olacak.

Yiyecek Seçimlerimiz

Yaşlılar gençlere göre daha dikkatli ve sağlıklı seçimler yapıyor.
Kadınlar erkeklere göre daha sağlılı yiyecekler tüketiyor.

Susuzluk

Tarihçilere göre, milattan önce 7inci yüzyılda kurulmuş olan Asur Uygarlığı’nın batmasına neden olan da susuzluktu.