Momentos Podcast ile Tanışın!

Bir podcast yapımcısı ile tanıştıracağım sizi: Adı: Sezer Özşen Podcast: Momentos Moral düzelten, ruha aydınlık veren, bilgili ve eğlenceli bir Podcast dinlemek istiyorsanız…

Gençlere Tavsiyeler

Sevgili gençler tavsiyelerimiz uzar gider. Her gün bu sitede en az bir “kişisel gelişim” yazısı okumayı ihmal etmeyin.

Kaos

Neler olup bittiğini bilmiyoruz, anlayamıyoruz. Olanları tam olarak kavramamız için belki de henüz çok erken.

Silahlanmak

Silahlanmış robotların duyguları ya da insanca etikleri yoktur. Kontrol edilmeleri imkansızıdır ve tehlikelidirler. Biri silahlanmak mı dedi? Sahi insanlığı daha hızlı nasıl bitirebiliriz?

İçimizdeki Entellektüel

Entellektüelite dediğimiz şey bilgi ve beceri toplamak, ve elde edilen bilgi, beceri ve tecrübeyi yaşama aktarabilmektir.

Çok Görevlilik

Enformasyon çağındayız. Her yerden her an üzerimize gelen bilgi ile bombardıman ediliyoruz. Hepsine vakit ayırmamız imkansız, bu yüzden çok görevliliği icat etmişiz!

Pandasya – Celal Kocaman

Roman boyunca gördüğümüz faydalı bilgilere örnekler: Hareketli ve fiziksel olarak fit kalmanın insanın zihin ve beden sağlığına yararı, daha az antibiyotik kullanmanın gerekliliği, yenilenebilir enerjinin kullanılması, geri dönüşüme ait bilgilerin arttırırlması, sürdürülebilir ziraat çalışmalarının bilinçlendirilmesi, empati ile barış arasındaki bağlantının anlaşılması, insana ve çevreye gösterilmesi gereken önem, hayata ve insanlığa duyulması gereken saygı, doğayla barışık olmak, gelecek nesillere doğru mesaj vermek ve dünyaya sahip çıkmak..

Neden Yazarsın?

Günümüzde insanlara; “Gelecek 5 yılda ne olmak istiyorsun?” diye sorsak belki de hemen “zengin ve ünlü olmak istiyorum” diye cevaplarlar. Bunu sosyal medaynın oluşturduğu empati yoksunu kitlenin paylaşımlarından anlıyoruz.

Yoğun İnternet Sansürü Uygulayan Ülkeler

Hiç sansür uygulamayan ülkeler:

Arjantin, Ermenistan, Avustralya, Kanada, Estonya, Gürcistan, Almanya, Macaristan, İzlanda, İtalya, Japonya, Filipinler, Güney Afrika ve Amerika Birleşik Devletleri.

İlgi Çekmek

İlginç birisi olmak bir seçimdir. Gelecek nesiller için daha renkli, canlı, bilgi paylaşan, bilgiye değer veren, açık kalpli insanlara ihtiyaç var. Yani ilginç olmak seçenektir. Siz de ilginç olabilirsiniz, doğru bildiklerinizi paylaşmanız kaydıyla!

Fırsatlar ve Terfi

Herkes terfi etmek ister.. Günümüzde buna promosyon da deniyor. Ne terim kullanırsanız kullanın, sonunda amaç yükselmektir. Bunun için fırsatları değerlendirmek gerekir.