Öğün Aralarında Atıştıralım mı?

 

Dünya çapında diyetisyenlerin tavsiyesi, günde üç öğün yemek yemektir. Ayrıca sabah kahvaltısı ile öğlen yemeği arasında bir seferlik atıştırma ve öğlen ile akşam arasında diğer bir atıştırma yapılabilir. Bu sayede kan şekeri seviyesi düşmez dolayısıyla bol şekerli, yağlı ve unlu yiyeceklere karşı şiddetli arzu duyulmaz.

Aralarda atıştırmak dediğimizde, sağlıklı yiyeceklerden atıştırıyorsak bile ileri gitmemek gereklidir.

Yapılacak şey:

  • Eğer kraker, bisküvi, çerez ya da kurabiye gibi atıştırmalıklardan yiyorsanız paketten yemeyin. Paketten tabağa küçük bir miktar boşaltın, ve sadece o kadar tüketin.
  • Kurabiyeler, tatlılar, kekler damak tadına hitap ediyor olsa da yağlı ve şekerli yiyeceklerdir. O nedenle kararınca yemek gerekir. Benim sözlüğümde “kötü gıda maddesi” yoktur. İnançlara uygun tüm yiyecekler yenebilir ama kararınca yenmeli. Malum, hayat dengeden ibaret!
  • Daha da iyisi paketten çıkan ürünler yerine taze sebze veya meyveler tüketilebilir.
  • Atıştırmak için bir cafeye ya da pastahaneye girecek olursanız, çocuk porsiyonlarından ısmarlayın.

Son zamanlara bazı diyetisyenler öğün aralarında atıştırmaktan çekinmemizi öneriyor. Annem bizleri büyütürken öğün aralarında, su dışında, hiç birşey vermezdi. Sadece kahvaltıda, öğlen yemeğinde ve akşam yemeğinde yememiz uygundu. Aralarda yeme alışkanlığı geliştirmemizi engelledi. Belki de onun yöntemi doğruydu, çocukları olarak bizler hem sağlıklı hem de fit bünyelere sahibiz. Sanırım bunda annemim rolü büyük! Oysa ben yukarıda saydığım nedenlerden dolayı, iki öğün arasında ufak tefek kırınıtı, çerez, yemiş, vs. atıştırmanın yararına inanıyorum. Hayat dengedir! Nokta!!

 

cupcakes = küçük kekler

Cupcake isterseniz, tarifimiz var..

One thought on “Öğün Aralarında Atıştıralım mı?”

Comments are closed.