Vizyon ve Hayallerin Gerçekleşmesi

Hayallerin gerçekleşmesinde en önemli etken vizyondur. Vizyon olmadan hayal olmaz. Ama harekete geçmeksizin bekleyerek, yani sadece vizyon ile, hayaller gerçekleşmez!

Son zamanlarda ağızdan ağıza dolaşan “pozitif düşünce” ve “pozitif düşünerek istemek” gibi olgular var. İstemek, hayal etmek, olduğunu görmek bunlar hep olumlu şeyler ama kişi oturduğu yerden istediği sürece hayalleri gerçekleşemez!

İsteklerimiz, arzularımız, hayallerimiz ancak ve ancak onların peşinden tutkuyla koşmakla gerçekleşir. Hayalleri ya kovalarız ya da peşini bırakırız. Kısacası hayal etmek iyidir ama onları yakalamak için de peşinden koşmak gerekir. Kimsenin hayali oturduğu yerde gerçekleşmez, bence!!

Harekete geçmeksizin bolca istemek, beklemek, yeniden istemek, beklemeye devam etmek fırsatları kaçırmak demektir, bence!! Hayallerin gerçekleşmesinde boş yere beklemek yerine aksiyon gereklidir.

Yine.. Yeniden.. Hayallerin gerçek olması için önce vizyon gerekir. Sonra çok çalışmak, risk almak, aksiyon, inat ve azimle hayallerin peşinden koşmak gerekir. Sonuç çoğu kez başarıdır! O zaman.. Oturma elde etmek için çalış!!