Mavi

Dün arkadaşlarla bir restoranın açıkhava kısmında yemek yedik. “Ne güzel bir gün.. Limonata gibi..” dedik. Havada ılık bir esinti vardı..

Kadınlar Kavgası

Kadınlar hamamındaki gibi kavgaya başlamadan önce teslim olun! İyi düşüncelere teslim olun!

Gökyüzündeki Yıldız Mucizesi

Gökyüzünde asılı duran irili ufaklı ışıklar hayranlık yaratan mucizelerdir gerçekten.. Yıldızlarda geçmiş vardır. Yıldızlarda gelecek vardır. Yıldızlarda evren, astronomi, astroloji, matematik, sanat, edebiyat ve insanin derinlerinden gelen bir hayret göksellik vardır.

Son Dakika

Son dakika yazması gerekmiyor ama eğer bir haber “son dakika” başlığıyla gelirse daha da can sıkıcı ve karamsarlık verici oluyor. Bu demek oluyor ki, yine kötü haber var.. Yine savaş canları çalıyor. Yine karanlık bir operasyon sürdürülüyor. Yine ava çıkmış kurtların yırtıcılığı sergileniyor. Ve hiç bilmiyoruz ki ‘son dakika’ yazarak nasıl bir dezenformasyon yayılıyor.

Gölgede Sebze Yetiştirmek

Tesadüf bu ya.. Bugün Uluslararası Uzay İstasyonunun sebze bahçesi ile ilgili bir yazı çıktı karşıma! Malum, astronotlar uzayda sebze yetiştirmeye başladılar!

Onlar güneşsiz ortamda sebze yetiştirebildiklerine göre ben neden beceremeyecekmişim!

Işık ve Karanlık

Nasıl tanımlandığına bağlı olarak, başarının iki yöntemi vardır. Başarı için ya ışığa yükselmeye uğraşırsın, ya da karanlığa gömülmeye!

Hayata Dair Anlamlı Deyişler

Birini sevmek ve karşılığında sevilmemek ne acıdır. Ama bundan daha acı olan şey sevdiğin insana sevdiğini söyleyecek cesareti bulamamaktır.

Uykusuzluk ve Genetik Değişim

İnsanlar yaşamın üçte birini uyuyarak geçiriyor. Yarasalar 20 saat uyuyor, Piton yılanı günün 18 saatini uyuyarak geçiriyor, fillere 4, yunuslara 7 saat uymak yetiyor, zürafalara ise sadece 2 saat!

Veri Deposu DNA (dieney)

Bilim insanlarına göre DNA bilgi saklamak için iyi ve kullanışlı olabilir ama sık sık okunmak istenirse pek pratik olmuyoar. DNA’ya bilgi depolamak çok kolay diyen bilimciler; “önce DNA’ya bilgiyi yükle, sonra soğuk, kuru ve karanlık bir yerde beklet” diyorlar!

Mars Yolcuları İçin Menü

Hawaii Uzay Araştırmaları ve Simülasyon (Hİ-SEAS) merkezi şu sıralar Mars uçuşlarında astronotların yemek menüsünde neler olabileceğini araştırıyor.