Tebessüm



Günde kaç kez tebessüm ediyorsunuz?
Bebekler uykuda, hatta ana rahminde bile gülümsüyor.. Çocukların günde en az 400 kez gülümsediği biliniyor.

Gülümsemek evrensel bir dil gibidir. Tebessüm karşısında, tebessüm ederiz. Tebessüm bulaşıcıdır. Fakat yetişkinler çocuklar kadar çok gülümsemiyor. Aslında böyle bir kıyaslama bile yapılamaz çünkü günde 400 defa gülümseyen çocuklara karşın yetişkinler en fazla 20 kez gülümsüyor! Gülümseyenler ise genellikle başarılı ve mutlu olan yetişkinler..

bebe

Gülümsemeli miyiz? Tebessüm ne işe yarar?

  • İyi hissetmek. Gülümsediğimizde beynimize dopamin, endorfin ve serotonin hormonları göndermiş oluyoruz. Bu hormonlar rahatlamayı, stresten arınmayı ve gevşemeyi sağlıyorlar.
  • Daha çekici görünmek. Sağlıklı bir tebessüm cazip görünmemize neden oluyor. Bazılarına göre gülümsemek; zeki, ilginç ve başarılı olmaya dair ipuçları veriyor.
  • Daha güvenli görünmek. Gülümseyen insan başarılı gözüküyor. Dışarıya karşı özgüven sergilemiş oluyor.
  • Mutluluk sergilemek. Tebessüm sayesinde mutlu oluyoruz, bu da yaşantımıza geri dönüyor. Örneğin evlilikte, iş ortamında, okulda, diğer ilişkilerde daha başarılı ve mutlu oluyoruz. Bazı bilimsel çalışmalar gülümseyenlerin daha uzun yaşadığını kanıtlamış bulunuyor.
  • Şükür sunmak. “Herşeye şükürler olsun” demenin en kestirme yolu sahip olunan güzelliklere gülümsemektir.

Herkese tebessüm dolu bir yaşam diliyorum. Bol tebessüm için sağlıklı ve temiz dişler çok önemli. Hergün dişleri sabah ve akşam olmak üzere iki kez fırçalayalım. Diş doktorunu belirli periyotlarda ziyaret edersek hem diş taşlarını temizletir hem de ağız ve diş sağlığını sürdürebiliriz çünkü ağız ve diş sağlığı genel sağlığımızı etkiler. Kahkaha da iyidir :-\

disler