Sıfır Gün

Sizin bulunduğunuz yerde de su sıkıntısı var mı? Yetkililer sizi bu konuda uyarıyor mu? Susuzluk durumunda neler yapmanız gerektiğini biliyor/öğreniyor musunuz?

Tarihe Not Düşelim

Tarih biziz! Tarihi bizler yazıyoruz ve yaşıyoruz.. Tarihe not düşelim.. Suçluyuz! İnsanlık olarak hepimiz olanları seyre daldık..

Değişik Ülkelerde Neler Öğrendim?

Değişik ülkelerde zaman geçirmiş insanda daha çok empati duygusu gelişir. İnsanlık adına daha çok şey yapmak isteği duyar. Çünkü ya yaşadığı yerden daha iyi yerler görür ve özenerek kendi ortamına taşımak ister, ya da yaşadığı yerden daha kötü yerlerin ezikliğiyle insanlık için birşeyler yapılmasına dair fikirler geliştirir.

Dünya Tükendi, Mars Hazır mı?

Mars insan kullanımına hazır mı? Orada hava var mı, su var mı, yiyecek var mı? En kısa zamanda gidebilr miyiz, mümkünse?

Barış İçin Empati Gerek

Öyle görünüyor ki, dünya genelinde farklı ideolojilere ve azınlıklara gereken empatiyi göstermekten yoksunuz.. Bu olumsuzluk değişemez mi? Belki de olaya yeniden bakmak gerek, belki de barış dolu bir dünyadan çok da uzak değiliz. Belki tek ihtiyacımız olan şey empati!

Yoğun İnternet Sansürü Uygulayan Ülkeler

Hiç sansür uygulamayan ülkeler:

Arjantin, Ermenistan, Avustralya, Kanada, Estonya, Gürcistan, Almanya, Macaristan, İzlanda, İtalya, Japonya, Filipinler, Güney Afrika ve Amerika Birleşik Devletleri.

Kafede Kahve

Bir saatlik bedava wi-fi da çekiyor olabilir öğrencileri. Beni çeken şey ise, orada kendimle baş başa kalabilmek ve yazmak.

Dünyada Terör

Canlı bombaların her an her yerde bulunma ihtimalinin olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Dünyada yaşanan aktif terörizm tırmandıkça tırmanıyor ve saldırılar tek bir bölgeye değil aslında, tüm insanlığa yapılıyor.

Parayla Mutluluk Olur

Hangi kıtada olduğuna ya da hangi lisanı konuştuğuna bağlı olmaksızın parayla mutluluk hissediliyor!