Amazon’un Kurucusu ve Ailesi

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos dünyanın en zengin insanı! Ve dünya tarihinin gelmiş geçmiş en zengin insanı ünvanını da elinde tutuyor. Aldığımız duyumlara göre Bezos çalışmayı seviyor ama işkolik değil! Günlük yaşama, ailesine, evdeki paylaşımlara da zaman ayırıyor. Örneğin yemekten sonra bulaşık bile yıkıyor!

Biraz daha detaylı söylemek gerekirse.. Toplam 105 milyar dolar serveti, sahip olduğu bir gazete (The Washington Post) ve bir havacılık şirketi (Blue Origin) ile dünyanın en zengin insanı durumunda Jeff Bezos!

Parasından ve yaptığı işlerden öte bu insan hayatını nasıl yaşıyor, siz de merak ediyorsanız okumaya devam edin..

  • Bezos sabah kahvaltısını hiç ihmal etmiyor. Kahvaltıyı daima karısıyla ve çocuklarıyla yapmayı tercih ediyor. Hem karısı ve hem de çocukları ile yeterince vakit geçirmek istediğinden, erken saatlere asla toplantı koymuyor.
  • İş toplantılarını kısa ve küçük gruplarla yapmayı tercih ediyor. İki pizzadan çok ikram edilmesi gerekecek toplantıları tercih etmiyor ki katılımcıların sayısı az olsun! Kendisinin biraz pinti olduğu da biliniyor.
  • Jeff Bezos eskiden öfkeli ve patlamaya hazır bir bomba gibi gezen bir patronmuş. Sonradan öfke yönetimi konusunda kendisine bir asistan edinmiş ve şu aralar daha sakin imiş..
  • Değişik tadlardan hoşlanıyormuş. Örneğin kahvaltıda patatesli ahtapot, sarımsaklı yoğurt, yumurta gibi yiyecekleri severek yiyormuş..
  • Bezos’un bulaşık yıkamayı sevdiği de biliniyor. Hatta bulaşıkları yıkarken karısına çok seksi göründüğünü düşünüyormuş..
  • Bezos da Elon Musk gibi uzay konusunda çalışmakta. Uzaya turist taşıyacak kapsülü fırlatan “Yeni Çoban” isimli roketin iniş testlerini yapmakta..

Bu yazının anafikri (Fatoş’ça): Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, 2018 yılının Ocak ayı itibariyle şirket hisselerinin yüzde 6.6 artmasıyla servetine 6 milyar dolar daha ekledi. Böylelikle 105 milyar dolar net varlığa ulaştı. Kısacası Bezos tüm zamanların en zengini ünvanını aldı. Ve bu insan hala “ailem” diyor, hala “çocuklarım” diyor ve hala “düzgün” bir yaşamı tercih ediyor.  Biliyorsunuz ki; eline birkaç kuruş geçince evini, ailesini, çocuklarını unutarak uçkurunun peşinde koşan nice rezil insan var.. İşte o nedenle bu yazı son derece manalı!