Alkolikler Nasıl Davranır?

Alkolik dediğimiz şahıslar günün büyük bir kısmını içki edinmek, içki içmek ve sonrasında içkinin etkisinden kurtulmak konularında düşünce üretmek ve uygulamakla geçirirler.

Alkolik Kimseyi Anlamanın Yolları

Alkolik kimseyi tespit etmenin yöntemleri vardır. Alkolizm bir hastalıktır çünkü kişiyi hem bedensel hem de ruhsal açıdan tehdit eder. Alkolikler işlerini, ailelerini, ilişkilerini, karşılarına çıkacak fırsatları ve genel sağlıklarını kaybederler. Peki alkolikler nasıl anlaşılır?

D Vitamini

Harvard Üniversitesinin sağlıkla ilgili soru ve cevap sayfasında şu soruyu ve cevabı gördüm.. Paylaşmadan duramadım! Soru D vitamini kullanıp kullanmamak konusu ile ilgiliydi..

Uyuşmuşluk Hissi

Birşeyi görmezden gelmek, uğraşmaktan her zaman daha kolaydır.. Uğraşmak yerine uyuşmuşluk hissi daha kolaydır. Kalbi bile uyuşturabilir insanoğlu.. Uyuşurken kötü alışkanlıklar geliştirilir, kilo alınır, alışveriş tutkusuna kapılır insan, dijital dünyadan çıkamaz, TV dizilerinden ayrılamaz, onun bunun mutsuzluğundan beslenir ve bunun gibi olumsuzluklara sarılır.

Serra Yılmaz Ne Demiş?

Bourdain kimlerle konuşacağını, seçimini nasıl yapacağını iyi bilen bir program yapımcısıdır. Ne soru sorarsa nasıl cevap alacağını bilen, gereksiz konuşmalara girmeyen, usta ve kurnaz bir yapımcıdır. İstanbul’da da kimlerle sohbet edeceğini ona göre seçmiş.

Uyku ile ilgili 5 mit (yanlış inanış)

Uykuda vücut ve beyin faaliyetleri tamamen durur ve dinlenme başlar. Doğru mu? Yanlış mı?

Yanlış. Hem bedenimiz hem de beynimiz uyku sırasında çalışır. Bu çalışmayla şarj oluruz ve dolayısıyla sağlık ve mutluluk yükleniriz. Uyku aynı zamanda hafıza ve öğrenme fonksiyonlarına da yardımcı olur ve gün boyunca öğrenme kolaylaşır.

Çocuklarımıza Güveniyor, Onları Güçlendiriyor muyuz?

Sağlıklı insan ilişkileri, hedef belirleme, pozitif düşünme gibi konular genç beyinler için gerekli ve önemli konulardır. Bu tür konular ailede konuşuluyor olabilir de olmayabilir de ama okul ortamında bir liderin konuşmasının getireceği birçok fayda söz konusudur.

14 Şubat Sevgililer Günü ve Kırık Kalpler

Ayrılık acısını tek başına yaşamayın. Sırtınızı arkadaşlara yaslayın. Birlikte yürüyüşlere çıkın. Birlikte egzersiz yapın. Birlikte yemeğe ya da kahve içmeye gidin. Ailenizi de hiç unutmayın. Tüm zorluklarda ilk gidilecek yer ailedir.

Enerji İçeceklerindeki Tehlike

Araştırmalar gösteriyor ki bu içecekler kusma, baş dönmesi, karın ağrısı, hızlı kalp çarpıntısı, göğüste rahatsızlık hissi, felç, karaciğer hasarı, karaciğer yetmezliği, solunum bozuklukları, psikolojik rahatsızlıklar, hipertansiyon, kalp yetmezliği beklenmedik sorunlara neden olabiliyor. Hatta ölümlerle sonuçlanabiliyor.

Filtrelenmiş İçme Suyu

Özellikle domates ve elma kabukları suyu filtrelemekte oldukça etkin. Çok sık görülen kirletici (pisletici) maddeleri, zararlı bazı kimyasalları temizlemekte bu iki meyvenin kabuğu iyi iş görüyor.