Duygusal İlişkiler Hakkında Anneniz Neler Öğretti?



Anneniz duygusal ilişkiler hakkında size neler öğretti?
Belki çok gençsiniz ve hala öğrenme sürecindesiniz.. Belki kızınıza veya oğlunuza hayat hakkında birşeyler öğretmeye, öğütler vermeye uğraşıyorsunuz..

Ben büyürken annemin verdiği öğütler pek anlam taşımıyordu ama zamanla hepsi teker teker mana kazandı. Bazılarını sizlerle paylaşıyorum.. Belki ilginizi çeker..

  • Eline diplomanı al, mesleğini seç, sonra evlen!
  • Davul dengi dengine.
  • Kibar olmak kolaydır ama kibarlığı unutmak da kolaydır. Herşeyi unutsan da eşine insanca davranmayı ve saygıyı hiç unutma.
  • Bir erkek annesine nasıl davranıyorsa, eşine de öyle davranır. Öyleyse dikkat et, bak bakalım, annesine nasıl davranıyor!
  • Herşeyin daha iyisi vardır. Ama birisine karar verdikten sonra “daha iyisi var mı” diye bakılmaz. Beklentilerin sonu yoktur.
  • Duygusal insanlara hayat çok zor olabilir! Her zaman duyarlı ol ama her zaman duygusal olma. Duygulardan arınmış bir şekilde düşünmeyi gerektiren zamanlar da olacaktır. Hep hissi düşünürsen, güçlü olman gerektiğinde güçlü olamazsın.
  • Zorluklarla karşılaştığında derdini ona buna anlatma. Kimisi sevinir, sevindiğini belli eder. Kimisi sevinir, üzülmüş gibi yapar. Kimisi de seninle birlikte üzülür ve destek olmaya uğraşır. Dostunu, düşmanını iyi bil!
  • Evlilik bohçaya benzer. Evlilikte herşey her zaman iyi gitmez. Bohçayı katlarken iyisini dışına, kötüsünü içine getirerek katla. Bazen işler zorlaşır.. O zaman bohçayı katlamakla kalma; katlan!

Evlilik yaşına geldiğinde kızıma vereceğim birkaç tavsiyem var:
Ortak dünya görüşüne, yetiştirilme tarzına, kültüre, eğitime, dine ve geleneklere sahip bir beyefendi ile evlen. Bunlara rağmen farklılıklar kaçınılmazdır. İki kişinin farklılıklarının farkına varması önemlidir. Bu farklılıklara saygı göstermek çok önemlidir. Her iki insanın birbirinin farklılıklarını, neleri sevip sevmediğini aktif bir şekilde öğrenmesi ve bu şekilde birbirini mutlu etmek için uğraşması gerekir.
Bana her zaman sevgiyle, ilgiyle, saygıyla ve çok kibar davranan hassas oğlum büyüyüp evlenme yaşına geldiğinde ona söyleyeceğim tek şey şu olacak: Bana nasıl davranıyorsan, eşine de öyle davran..

Hayat keşke bize öğretilenleri uygulamaktan, hep iyiliklerle karşılaşmaktan ve mutlu olmaktan ibaret olsaydı.. Kimi zaman öğrendiklerimiz işe yarıyor ama maalesef!! Peki anneniz duygusal ilişkiler hakkında size neler öğretmişti? Umarım hepsi işinize yaramıştır..