Vegan Diyet

Herkese uygun tek bir diyet tipi yoktur. Herkesin bünyesi, yapısı ve sağlık durumu farklıdır. O nedenle birisi için uygun olan diyet, diğerine uymayabilir. Vegan diyet buna örnek verilebilir. Şahsen hem etçil hem otçul birisi olarak, gıdalarda da dengeli diyetten yanayım. Ve sağlıklı gıda maddelerinin aşırıya kaçmadan tüketilmesinden yanayım.

Bence hem bitki bazında hem de hayvansal gıda bazında yiyecekler tüketilmelidir. Veganların dediğine bakılacak olursa tüm hayvansal gıdalar bırakılmalıdır. Oysa bildiğim kadarıyla hayvansal gıdalar tüketmeyenlerde bazı besinler, mineraller ve vitaminler eksiktir. O nedenle bence insanlar hem hayvansal gıdalar yemelidir hem bitkisel gıdalar. Ve ancak iki çeşit gıda türünü tüketerek daha fonksiyonel olabilirler çünkü insanlar hem etoburdur ve hem otoburdur. Bitkilerde C vitamini, hayvansal gıdalardan B12 vitamini alınır. Su yosunu dışında hiç bir bitkiden B12 vitamini gelmez. Bilindiği gibi, B12 vitamini insanlar için çok gereklidir. Bunun ötesinde bir çok vitamin ve mineraller de vegan diyette eksiktir.

Vegan diyet konusunda iş arkadaşlarımla etli, otlu, organik bir yemek buluşması sırasında konuştuklarımızı yazdım. Sağlık nedeniyle vegan olanlar hariç, veganizm konusunu hala anlayabilmiş değilim.. Ama saygı gösteriyorum, o ayrı! Siz de bildiklerinizi söyleyin. Vegan diyetten yana mısınız? Vegan diyete karşı mısınız?vegan diyet hayvanlar ölmesin