Egzersiz ve Protein

Egzersiz yapanlar için kas geliştirmek çok önemlidir. Kas geliştirmek için de protein çok önemlidir. Ayrıca geliştirilen kasların sürdürülmesi için yine protein çok gerekli ve önemlidir.

Son zamanlarda protein tozları, protein içecekleri revaçta.. Fakat bir soru: Acaba bu tür “fazlasıyla işlemden geçmiş” ürünler gerekli mi? Belki de günlük diyet, kişinin protein gereksinimini karşılamaya yeterlidir.

Şahsi protein ihtiyacını hesaplamak için kilonuzu 0.8 rakamı ile çarpmalısınız (ağırlık birimi kilogram olmalı). Ortaya çıkan rakam günlük protein ıhtiyacınızın gram olarak karşılığıdır. Örneğin 70 kilogramlık birisinin günük protein ihtiyacı 56 gramdır ki bunu gün boyunca karşılamak zor değildir.

Günlük protein ihtiyacı baklagiller, yumurta, balık, fındık fıstık, et ve tofu gibi yiyeceklerden karşılanabilir. Sabah yumurta, öğlen bir et çeşidi, akşam peynirli salata ve kuru fasulye yiyen birisi günlük protein ihtiyacını karşılamış olur.

Sürekli protein tozları kullanarak içecek yapmak, ya da marketten hazır protein içeceği içmek uzun vadede zararlı olabilir. Bu tür içecekler çok işlemden geçtiği için iç organlara zarar verebilir, hazımsızlık oluşturabilir veya kilo aldırıyor olabilir. Çünkü bir çalışmanın sonuçlarına göre fazla protein tüketenler fazla kilo almaya meğilli oluyorlar.

Tavsiyemiz: Egzersiz yapıyorsanız ve kas geliştirmek için protein gereksinimini göz önünde bulunduruyorsanız önce günlük diyetinizi denetleyin. Yeterli protein alıyorsanız, protein destekli hazır içeceklerden uzak durun. Protein tozları tehlikeli bile olabilir. O nedenle dikkatlice araştırın ve ona göre içip içmeyeceğinize karar verin!kaslar icin protein