Aşk ve Evlilik

“Aşk ve evlilik üzerine konuşacak kadar uzman mısın?” diye sorarsanız, bu konuya ilişmemin nedeni uzmanlık değil.

Başından aşk, muhabbet, evlilik gibi ilişkilerden en az biri geçen birçok insanın söyleyeceğinden fazla birşey söylemeyeceğim. Benim söylediklerim bittiğinde konunun uzmanlarından birkaç tavsiye paylaşacağım. Lütfen yazıyı sonuna kadar okuyun.

Soru şu: Evlilikte aşk olmalı mı?

Sağlıklı bir evlilik için aşk bir başlangıçtır. Evlilikte aşk olursa iyi olur ama aşk tek başına yeterli değildir. Evlilik dediğimiz kurum hayat becerileriyle ve duygularla yönetilir. Çocukluğumuzdan itibaren bizleri okula gönderen, görgü kurallarını öğreten ebeveynlerimiz maalesef duygularımızı nasıl kullanacağımızı öğretmezler. Hayat becerileri öğretilse bile çoğu kez yeterli olmaz. İşte bu nedenle evlilikte aşk olsa bile, evlilik tam anlamıyla bir mücadeledir. Burada kadın ve erkeğin birlikte kazanması gereken bir mücadeleden söz ediyorum. Bu mücadele ortaklaşa kazanılamazsa sonuç üzücüdür, yani evlilik biter.
Peki başarılı bir evlilik için aşk şart değilse, ne gerekli? Konunun uzmanlarına göre en önemli şey duygularımızı tam olarak anlayabilmek. Hangi durumlarda nasıl düşündüğümüzün ayırdına varabilmemiz en önemli ölçülerden biri.
Uzmanlar şöyle diyor: Duyguları doğrudan doğruya sözlere dökebilmelisiniz! Yeri geldiğinde emosyonları dizginleyebilmelisiniz. Bunu yaparken aile büyüklerinden, arkadaşlardan ve diğer yakınlardan destek almak gerekirse çekinmeden yardım istemelisiniz!
Bakın uzmanlar aşk ve evlilik hakknıda daha neler öneriyor?

Evlilik içerikli diğer yazılarım:

Aşk ve Evlilik: Kurallar

Aşk ve Evlilik Üzerine

Aşk ve Evlilik

Evlilik Bir Halk Sağlığı Konusudur

Evlilikte İlişkiler Çeşitlidir

Evlilikte “Affet ve Unut Stratejisi” Doğru mu?

İlişkilerin Sürdürülebilirliği

Benimle Evlenir misin?

Sevgi Hormonu Oksitosin

 

 

2 thoughts on “Aşk ve Evlilik”

  1. YÜREĞİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK..! OLDUKÇA FAYDALI VE OKUNMASI GEREKEN YAZI..! KALPTEN KALBE TOPLULUĞU’NUN KATEGORİME YAZZILARINIZI BEKLİYORUZ..! SEVGİLER SAYGILAR DUYCAN UZUN..!

  2. PAYLAŞIMINIZI NAÇİZANE BEĞENDİM VE KALPTEN KALBE TOPLULUĞUMDA YAYINLADIM..! DİĞER PAYLAŞIMLARINIZI DA LÜTUF EDERSENİZ; YORUMA AÇIK ŞEKİLDE KALPTEN KALBE TOPLUİLUĞUMUZA BEKLİYORUM..! SEVGİLER SAYGILAR D.U

Comments are closed.