Güne güzel bir dua ile başlamak

Sabah günün en taze anıdır. Öyleyse sabahları güne güzellikle, iyi niyetle, umutla ve mutlulukla başlamak için güzel bir dua gönderelim!

Dua dediysem bu inananlar için namaz olabilir, diğerleri için çeşitli ibadetler, bazıları için meditasyon gibi insanın kendi içine dönerek kısa bir süre harcamasıdır. Sabahı güzellikle başlatmak hem kişinin kendisi hem de etrafı için iyilikler getirir.

Sabah o güzelim temennileri kişinin kendisine ayırdığı vakit anlamındadır. Sabah kalkar kalkmaz gözünü telefona bakarak açıyorsa kişi, bu pek verimli bir gün olmayabilir! Hatta saatle bile uyanmamak gerekir. Günün ışığı, güneşin doğuş saati ve ışığın kalitesini bilmek ve vücut ritmini ona göre ayarlayarak kalkmak en sağlıklısıdır. Eğer bu mümkün değilse telefonun saatiyle kalkmak iyidir ama ondan hemen sonra sabah sabah videolara ve sosyal medyaya dalmamak şartıyla!

Bir düşünün.. Sabahın mükemmel pırıltısını neden sosyal medyaya adayalım ki? Önce kendi içimize dönelim ve iyi bir sabah selamlaması yapalım. Sonra iyi bir kahvaltı, mümkünse kısa bir sabah yürüyüşü de eklenirse şahane bir sabah başlangıcı olur. Ilık bir bardak su, mümkünse limonlu su, güne süper başlamak için tavsiye edilen bir başka rutindir. Güne ibadet ve dua ile başlayanlara, günlük rutinleriyle umut ve doğruluk dolanlara ve tüm günü bu şekilse olumlu ve verimli geçirenlere ne mutlu! Hem sabah uyanır uyanmaz telefona uzanmak “bağımlılık” belirtisidir!!!

Dijital Detoks

Amerikan Dijital Detoksu (En moda detoks)