Hafif Makyajlı Kadınlar


 

Rahatlayın bayanlar! Erkekler hafif makyajlı kadınlardan hoşlanıyormuş!

İngiltere’de yapılan bir araştırmanın sonuçları, erkeklerin daha az makyajlı kadınlardan hoşlandığını iddia ediyor!
Araştırma sırasında katılımcılar akıllı telefonlarıyla kendi fotoğraflarını çektiler. Yani buna selfie fotoğraflarla yapılan bir çalışma da diyebiliriz. Selfie çektiği sırada hafif makyaj yapmış kadınların fotoğraflarına bakan erkeklerden yoğun pozitif geribildirim geldi.

Araştırmanın sonuçları Deneyimsel Psikoloji isimli dergide yayınlandı.

Çalışmayı yürüten sosyal bilimciler bu araştırmanın verdiği mesajı şu şekilde açıklıyorlar:
Beden ölçüleri, ağırlık, yaş, dış görünüş, ve makyaj gibi konularda karşı cinsin nelerden hoşlandığı konusunda yanlış inançlarımız vardır. Bu çalışma ile anlaşılan o ki, kadınlar erkeklerin ağır makyajlı kadınlardan hoşlandığını düşünüyor. Suratını boya fıçısına batırmış gibi renklendirmiş kadınlar kendilerini çekici sanıyor. Oysa bu inanış tamamen yanlıştır!

asiri makyaj

Bu araştırma ile bağlantılı olarak bir de kampanya düzenlendi. Amaç hiç makyajsız yüzlerle çekilen selfie fotoğrafların sosyal medyada viral bir şekilde dağıtılması. Ve makyajsız yüzler göğüs kanseri bilinçlendirme kampanyasında kullanılıyor. Daha şimdiden makyajsız selfielerin viral olarak sosyal medyada dolaşmaya başladığı ve kampanyaya büyük ilgi olduğu gözlemlendi.

Fatoş’ça:
Bence bir miktar makyaj iyidir ama fazlası gerçek dışılık vermekten öteye gitmiyor. Günümüzde kadın makyajı sadece kozmetikleri ve boyanmayı kapsamıyor. Örneğin takma kirpikler, saçlar, tırnaklar ve ötesi makyajın vazgeçilmez parçaları. Takma (protez) uzantıların hoş görünmediğini savumuyorum ama tak-çıkar sürecinde yüzeyselliğe neden olduğunu düşünüyorum. Kozmetikler yaşam kalitesini arttırsa da fazla kozmetiğin süperfisyal olduğu kanısındayım. Belki de aşırı makyaj özel günlere saklansa daha iyi. Hafif makyajlı kadınların daha çekici bulunduğunu öğrenerek rahatlayan kaç kadın var? Ha unutmadan kadınlarla bir düşünce gıdası paylaşıyorum! Harry Styles şöyle demiş: Gerçek kadın mükemmel değildir, mükemmel kadın da gerçek değildir.

meme kanseri, bay, bayan,Erkekler, hafif makyajlı kadınlar, İngiltere, az makyajlı kadın, akıllı telefonlar, selfie, fotoğraflar, yoğun, pozitif, geribildirim, Deneyimsel Psikoloji, sosyal bilimciler , Beden ölçüleri, ağırlık, yaş, dış görünüş, makyaj, ağır makyajlı kadınlar boya fıçısı, kampanya, viral, göğüs kanseri ,bilinçlendirme kampanyası, kullanılıyor, sosyal medyada, gerçek dışılık, kozmetikler, takma kirpikler, saçlar, tırnaklar, Takma,protez,uzantılar, yüzeysellik, süperfisyal, aşırı makyaj, özel günler, çekici, cazip, cazibeli, düşünce gıdası, Gerçek kadın, mükemmel ,

One thought on “Hafif Makyajlı Kadınlar”

  1. ben her kişinin kadın ve erkek dahil kendıne yakışanı öncelıkle test etmesını, göruş aldıktan sonra, kişinin kendi zevkine göre istedıgı gıbı makyaz yapmasını dılerım. makyaj önce kişiyi tatmın etmelı ve sonrada karsısındakı kişiye yönelmelıdır. mekbaba

Comments are closed.