Sosyal Medyada Kimlerden Nefret Ediyoruz?


Sosyal medyada herkes kendini bir şekilde ifade ediyor. Bazıları gereksiz yere “biraz daha fazla ifade ediyor!!” onları tiksinti verici buluyoruz.. Nefret ediyoruz!

Her yer Instagram, her yer Facebook, Twitter, Vine, Pinterest!

Kendini ifade etmeye gelenler öyle benmerkezli ki onlardan başka bilen yok! En iyi onlar! En güzel onlar! En uzağa giden yine onlar!

En güzel kebapları götürenler, en yeni çatal bıçak tabak takımları, en sürpriz evlenme teklifi alanlar, en güzel çocuğa sahip olanlar, en yeni arabasını göstermek isteyenler, en enler hep sosyal medyada!

Bunları gündüz gece seyretmeye devam ediyoruz, çünkü aptallık şovunu seyretmek gülünç ve eğlenceli!

Sosyal medyada tam olarak kimlerden nefret ediyoruz?

Çocuğunun resmini manşet manşet paylaşan anababalar! Sizin çocuğunuz size güzel, bizi onun güzelliği ilgilendirmiyor. Bizim çocuğumuz varsa zaten o en güzel çocuk, yoksa demek ki çocuk sahibi olmak istemiyoruz. Kendi çocuğunuzun fotoğraflarını kendinize saklayın!! Arabasının resmini, rakı ve bira fotoğrafları, toplu selfieler paylaşanlara da yuh çekiyoruz!

Çıplak ve yarı çıplak fotoğraf paylaşanlar! İç çamaşırıyla çekilmiş fotoğrafınızı yatakodanıza saklayın. Fit, kaslı, pazulu, yapılı yarı çıplak fotoğraflarınız da sizin olsun beyler! Ve tabi cılız, etsiz, butsuz, üstsüz ergen resimlerini de! En mahrem yerlerdeki dövmeleriniz ve pirsingleriniz de sizin olsun! Kimsenin kıyafetsiz halini görmek istemiyoruz bacılar, abiler! Anlatabildik mi?

Kişisel gelişim içerikli yayınlar yapanlar! Ordan burdan toplanmış, çalınmış sözleri kendi sözünüzmüş gibi paylaşmanıza katlanamıyoruz! O sözleri sizin söylemediğinizi biliyoruz! Nasıl biliyoruz? Çünkü onlar yıllardır tedavülde ve kimin söylediğini de kolayca bulabiliriz. Bari sonuna “alıntı” diye not düşün! Ama içinde iki kelimeyi değiştirip kendi parafınızı atıp paylaşmayın!

Çok ciddi insanlar! Ciddiyetinizi gerçek hayata saklayın, ille de ciddi olmanız gerekiyorsa tabi! Burası sadece Twitter.. Sadece Facebook.. Sadece sosyal medya!

DM’de bile söylenmemesi gereken seks içerikli paylaşımların sahipleri! Ya bir otel odası bulun ya da DM’den devam edin! Kimse sizin sosyal medyada ne yaptığınızı, sonra yüksek sesle yayınladığınız tövbelerinizi duymak istemiyor. Hele bunu günün manasız bir saatinde yapıyorsanız iyice rahatsızlık verici!

Takipçilerini sayanlar! Takipçisi gittiği için yüksek sesli düşünenler, hatta üzüntüden ağlayanlar! O gider başkası gelir, bunu da mı söylemek gerek? Hele o profilini kaç kişi gezmiş, kaç tweet atmış, kaç kişi takiplemiş, kaç kişi takibi bırakmış gibi boş yayınlar yapanlar yok mu? Yüksek sesle şöyle sesleniyorum “uzaklaş!”.

Sınıfta, sırada otururken selfie çeken liseliler! Senin juvenil yüzünü görmek istemiyoruz. Başka açılardan, başka ışıklarla da çeksen senin selfie fotoğrafın bizi hiç ilgilendirmiyor!

Twitter’da parayla takipçi satın alanlar! Sosyal medyada kaliteli takipçiye önem vermeyen, kendisini eskaza takip edeni takip edip, sonra takipten çıkaranlardan da nefret ediyoruz. Kaç para verdin takipçi başına?

Kendini komik sanan yeni nesil! Evet, yeni nesil espirili ama o kuşağa mensup olduğun için ille de komik olman gerekmiyor! İstersen önce yakın bir takipçine okut, komik olduğunu onaylarsa o zaman paylaş!

Kendi tweetine aşık olan, o bir tek tweetin sarhoşluğuyla tekrar tekrar aynı tweeti yayınlayanlar! Bu konuda daha fazla yoruma gerek var mı?

Söyleyin bakalım sosyal medyada kimlerden nefret ediyormuşuz?

araba