Vanilyalı Chia Puding

Dün kızımla “çiğ yemek” restoranına gittik. Çiğ yemekler nelerdir derseniz; bildiğiniz sebzeler, meyveler ve pişirilmeden yenen deniz ürünleridir. Önce birer taze sıkılmış meyve suyu aldık. Benimkinde havuç, portakal suyu, zencefil ve elma vardı. Kızım karpuz, salatalık, yeşil limon, greyfurt karışımını tercih etti. Ayrıca vanilyalı chia puding ısmarladı. Ben deniz yosunundan yapılmış, turplu salatada karar kıldım. Sonra ortaya ton balıklı prinç pilavı ve salata geldi. Bir kaseye bildiğiniz pilav konmuş, üzerine küp halinde kesilmiş çiğ ton balığı, salatalık dilimleri, greyfurt, domates ve yeşil soğan eklenmiş. Bir de üzerine ekilmek üzere tahinli sos geldi. Dün öğlen yemeğimiz bunlardan ibaretti.

Bütün bu yiyecekleri evde yapmak mümkün çünkü dışarıda hem pişmemiş yemek yiyorsun hem de gereğinden fazla ücret talep ediyorlar. Düşünelim bir kere.. Meyve suyu sıkmakta ne var? Pilav yaparak üzerine birkaç parça çiğ malzeme koymakta ne var? Deniz yosunu salatası yapmak, puding yapmak zor mu? Hiç değil! Bazen bile bile enayi yerine konuyoruz, fakat bu tamamen yani sadece yani sırf öğrenmek için! Ben de gidip öğrendim. Şimdi size vanilyalı chia tohumlu puding tarifi vereceğim.

Bu tarif süper kolay ve lezzetli. Bir o kadar da sağlıklı çünkü kalsiyum yüklü. Kemikler, kaslar ve kan sistemi kalsiyuma ihtiyaç duyar. Ve de protein, magnezyum ile demir deposu!

Malzemeler:

1 su bardağı süt

1 su bardağı yoğurt

4 çorba kaşığı chia tohumu

2 çorba kaşığı bal

1 1/2 tatlı kaşığı vanilya

Bir miktar ahududu

Bir fiske tuz

Vanilyalı Chia Puding Hazırlanışı:

Chia tohumu dışında tüm malzemeleri bir kaseye koyup karıştıralım. Karışımın tadına bakalım, tadı az ise biraz daha bal ekleyelim. Karışımı damak tadımıza göre ayarladıktan sonra chia ekleyerek buzdolabında bir gece bekletelim. Buzdolabından çıktıktan sonra ahududu ile süsleyelim. Ahududu yerine istediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz. Örneğin mango çok güzel olur. Veya yabanmersini veya böğürtlen..Bu tarif 4 kişiliktir, afiyet olsun.

vanilyali chia puding tarifi