Seksi Görüntünün Ötesinde Egzersiz Ne İşe Yarar?


Egzersiz dar kıyafetler giyerek vücudun seksi kıvrımlarını göstermenin ötesinde de işe yarar!

Bir süredir egzersiz yaptığınız halde istediğiniz kiloya ulaşamamış olabilirsiniz. Zaten egzersiz sadece kilo vermek için yapılmamalıdır.

Düzenli egzersizin başka ne yararları var:

Cildi canlı ve parlak yapar:
Egzersiz kan dolaşımını arttırarak kanda bulunan enzimleri daha hızlı dağıttığı için cilde parlaklık verir. Deride toplanan atıkları temizler, lekelerin görünürlüğünü azaltır, canlı ve sağlıklı bir hal almasını sağlar.
Ruh halini düzeltir:
Egzersiz sayesinde doğal kimyasalların (serotonin ve dopamine) salgılanmasına neden olur ve hem depresyon belirtilerini azaltır hem de iyi uyumaya yardımcı olur. Serotonin eksikliği depresyonla sonuçlanır ki bu da cinsel isteksizlik de dahil birçok duygudurum bozukluğuna neden olur. Dopamin ise sinirsel bir hormondur ve mutlulukla doğrudan bağlantılır.
Kabızlığı giderir:
Egzersiz sayesinde kalın bağırsak sağlığı da optimum hale gelir. Yalnız ya boş mideyle egzersiz yapılmalıdır ya da yedikten sonra iki saat beklenmelidir.
Sağlam kemikler sağlar:
Egzersiz sayeseinde kemikler güçlenir. Özellikle menopozdan sonra kadınların kemikleri gevrek ve kırılgan hale gelir. Fiziksel aktivite sırasında kaslara uygulanan kontraksiyonlar (kasılmalar) kemiklerin yeni hücreler oluşturmasına neden olur. Bu sayede ufak tefek kazalarda ve düşmelerde kemiklerin hasar görmesi bile önlenebilir. Sağlam kemikler için yoga, koşma, tempolu yürüyüşler, dans ve ağırlık kaldırma önerilir.
Bağışıklık sistemine destek verir:
Egzersiz sırasında vücut ısısı artar ve bakterilerin vücuda girişine karşı bariyer kurulmuş olur. Düzenli yapılan egzersiz, sağlıklı olmaya ve sağlıklı kalmaya yarar. Egzersiz sayesinde kanda bulunan antibadi (antikor) seviyesi artar ve virüslere, bakteri ve enfeksiyonlara karşı koruma oluşturulur.

Fatoş’ça:

Alkış toplamak istercesine ileri seviyede egzersizi atletlere bırakalım! Düzenli ve orta karar egzersiz her bakımdan iyi ve yeterlidir. En çok tavsiye edilen egzersiz yüzmektir çünkü vücudun her birimini çalıştıran ve hiç bir organa gereğinden fazla baskı yapmayan bir aktivitedir. Ayrıca bisiklet, ve tempolu yürüyüşler de sağlık yararları sunan bulunmaz egzersizlerdir. Kısacası egzersiz seksi görünmenin ötesinde de işe yarar!

Egzersiz Motivasyonu İçin Okuyun:

Egzersiz Abartılmamalı

Günlük Yaşamda Egzersiz

Zayıflatan İlaç

Yürüyüşleri İlginç Hale Getirmek

Psikolojik Bozukluklar Ölümle Sonuçlanabilir

Hareketsiz Yaşam Ölümcüldür

Eklem Ağrıları

Esrik Boyutlu Egzersizlerim

Kadınlar! Kurtaracağınız Hayat Kendi Hayatınızdır

5 İyi Alışkanlık